Ako se odlučite da je pripremite, nećete se pokajati.
Sastojci za 4 osobe:
- 4-5 krompira srednje veličine
- 1 srednja glavica crnog luka ( radije manja glavica)
- 2 čena belog luka
- 2 supene kašike butera (ili ulja)
- 1 litar supe od povrća (ili 1 litar vode i 1 kocka za supu)
- 1 lovorov list
- 1 kafena kašika svežeg majorana
- 1,5 dl slatke pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- malo muskatnog oraščića
- so, biber
Priprema:
1. Otopimo buter, dodamo na kockice isečen: krompir, crni zatim i beli luk i dinstamo na umerenoj temperaturi. Varjačom mešamo da crni i beli luk ne bi izgoreli, već treba da dobiju svetložutu boju. Dolijemo bistru supu od povrća. Ako nemamo takvu supu, dolijemo vodu i dodamo jednu kocku za supu od povrća (ako nemate, stavite pileću kocku). Posolimo, dodamo lovorov list, majoran i kuvamo na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Kada je krompir dovoljno mekan izvadimo lovorov list, dodamo čorbi slatku pavlaku. Skinemo sa štednjaka, dodamo kiselu pavlaku i štap-mikserom izmiksamo da dobijemo homogenu masu. Na kraju po potrebi dodamo još soli, malo bibera i izrendamo muskatni oraščić direktno u čorbu.
2. Hrskavo ispečemo tanke trake bacon-slanine. Čorbu sipamo u tanjire i na sredinu stavimo 2-3 čipsa od slanine. Ili možemo ispeći domaću kobasicu na u svaki tanjir staviti jedno parče. Čorba je veoma ukusna i sa prilogom od isprženih kockica tost-hleba.
Čorbu možemo poslužiti i bez dodataka kao predjelo.
Čorbu možemo poslužiti i bez dodataka kao predjelo.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen