Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 3-4 evőkanál tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
Mákos tészta:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 25 dkg mák
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 3 tojás fehérje
- 14 dkg liszt
- ezenkívül lekvár és meggy
Máz:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1. A tésztához kikavarjuk a vajat, cukrot és tojássárgáját. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat és összegyúrjuk majd két részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtjuk és közepes nagyságú tepsibe tegyük (kb. 20x30 cm), megkenjük meggylekvárral (vagy más finom lekvárral).
2. A mákos tésztához jól elkeverjük a vajat és cukrot, hozzáadjuk a darált mákot és a tejet. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, jól kikeverjük és végül a felvert tojáshabot óvatosan összekevrjük. Ezt ráöntjük a lekváros tésztára. Megszórjuk bőven meggyel, kinyújtjuk a másik lapot is és befedjük vele a meggyet. Egy villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben 170 fokon kisütjük.
3. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, félrehúzzuk és hozzáadjuk a darabos csokit. Kevergetjük, amíg elolvad a csoki. A szobahőmérsékletű csokoládét a kisült süteményre öntjük. Amikor kihűlt, tetszés szerint szeleteljük.
Máz helyett megszórhatjuk porcukorral a süteményt.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen