Bizony egy gyors ebéddel vagy vacsorával is felér a jól elkészített melegszendvics. Különösen jó megoldás baráti együttléteken és kedvünk, ízlésünk szerint variálhatjuk őket. Süthetjük sütőben, grillen a kertben vagy szendvicssütőben is. Akár kicsit szikkadtabb kenyeret is felhasználhatjuk, a sütőben jól felfrissül. De toast kenyeret, más pésüteményeket is használhatunk alapanyagul. A kenyérre jó minőségű sós vajat, fűszerekkel ízesített vajat kenjünk és fedjük be főtt sonkával, de a húsos szalonna vagy prágai sonka is jó választás. Befedhetjük sajtszelettel vagy reszelt sajttal kívánság szerint.
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 szelet toast kenyér (pirítós)
- sós vaj a kenéshez
- 8 szelet főtt sonka
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 150-200 g reszelt sajt a tetejére
- kevés szerecsendió
1 A toast szeleteket vékonyan megkenjük vajjal, tegyük rá a sonkaszeletet és befedjük egy szelet toast kenyérrel. Kicsit nyomjuk rá a kenyeret.
2. A tejet és tojásokat villával kicsit felverjük, a szendvicset forgassuk meg benne. Csepegtessük le a tojás-tej keveréket és kevés olajon süssük meg mind a két oldalén kb. 2-3 percig. Kapcsoljuk be a sütőt, tegyük grill funkcióra.
2. A serpenyőből szedjük a szendvicset tepsibe, szórjuk meg reszelt sajttal és a forró grill alatt néhány perc alatt megsütjük. Amikor a sajt felolvadt már kész is. Salátával tálaljuk. Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen