Za frosting (krem) se napravi ganache (čitaj: ganaš), koji je fin, svilenkast i mekan, ali istovremeno ima i čvrstinu, tako da se odlično može oblikovati. Krem ne sadrži maslac ili margarin, samim tim ne opterećuje želudac.
Preporučujem vam ovaj recept, odličan je. Ako ne volite ukus kafe, slobodno je možete izostaviti iz recepta.
- 125 g marcipan mase
- 150 g maslaca (mekani)
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1/2 kafene kašike praška za pecivo
- 6 kašika mleka
- 200 g brašna
Ganache krem:
- 250 ml slatke pavlake (masnoće 30-35 %)
- 1 kafena kašika Nescafe u prahu
- 300 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Uključimo rernu sa ventilatorom na 160 stepeni (bez ventilatora na 180 stepeni).
Belanca počnemo mutiti i dodamo 20 g šećera. Mutimo dok ne dobijemo čvrstu penu.
2. Komadiće mekanog maslaca i marcipan masu umutimo da dobijemo homogenu masu. Dodamo žumanca, šećer i mleko.
3. Pomešamo brašno i prašak za pecivo i dodamo smesi od žumanaca i maslaca i dobro pomešamo.
4. U ovu smesu oprezno dodamo ulupana belanca i pažljivo pomešamo, pazeći pri tom, da ne izlomimo sneg od belanaca.
Sa kašikom sipamo testo u tepsiju za muffine. Modlice maksimalno napunimo do 2/3. U unapred zagrejanoj pećnici pečemo oko 16 minuta, zatim ostavimo da se ohladi.
Sa kašikom sipamo testo u tepsiju za muffine. Modlice maksimalno napunimo do 2/3. U unapred zagrejanoj pećnici pečemo oko 16 minuta, zatim ostavimo da se ohladi.
5. Čokoladu izlomimo na sitne komade. Slatku pavlaku stavimo da se prokuva zajedno sa nescafe prahom i prelijemo preko čokolade. Ostavimo oko 30 sekundi da stoji, zatim ručno dobro izmešamo da se čokolada skroz istopi. Ostavimo da se skroz ohladi.
6. Jedan špric za ukrašavanje napunimo sa kremom i po želji dekoriramo cupcakes.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen