Translate

Dienstag, 14. Februar 2017

Málnás szívtorta - édes csábítás

Akár anyák napjára, akár Valentin napra, házasági évfordulóra, születésnapra vagy bármilyen alkalomra, egy szívalakú torta nagyon ünnepélyes tud lenni. A málnás torta azonban duplán finom! A friss málna helyett használjunk fagyasztott málnát.
Süssük szívvel!
Hozzávalók a tésztához:
  • 250 g puha vaj
  • 175 g cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 közepes nagyságú tojás (M)
  • 1 kávés kanál sütőpor
  • 75 g tejszín
  • 375 g liszt
Krém:
  • 250 ml tejszín
  • 200 g mascarpone
  • 100 g mélyhűtött málna
  • 75 g porcukor
  • 150 g málna íz
  • 2 kanál kókusz reszelék
  • 1  csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
Elkészítése:

1. Vajat, cukrot, a citrom reszelt héját és a sót kavarjuk habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, közben adjunk 2 kanál lisztet is hozzá és keverjük simára. Végül szitáljuk hozzá a maradék lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a tejszínt is és keverjük szép simára.
Egy kb. 25 cm átmérőjű szívformát kenjük ki, lisztezzük és öntsük bele a masszát.
Előmelegített sütőben 175 fokon, légkeverős sütőben 155 fokon kb. 40-45 perc alatt süssük. 30 percnyi sütés után fedjük le egy sütőpapírral. Hagyjuk kihűlni és vízszintesen vágjuk félbe.
2. A fagyasztott málnát hagyjuk kiolvadni.
Az alsó lapot kenjük meg málnaízzel és szórjuk meg kókusz reszelékkel.
A mascarponet keverjük el a porcukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt amikor már jó habosra felvertük, adjuk hozzá a habfixálót és verjük tovább keményre.
A kiolvadt málnát passzírozzuk át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. A mártást adjuk a mascarponehez, keverjük el és végül forgassuk bele a tejszínhabot. Kevés tejszínhabot tegyünk félre a díszítéshez. Ezzel a krémmel vonjuk be kívülről a tortát. Legalább egy órára tegyük hűtőbe. Én egy éjszakára a hűtőben hagytam.
Tejszínhabbal díszítsük ki, ha van otthon friss málna, akkor azzal.


                                             Jó étvágyat!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen