Süssük szívvel!
- 250 g puha vaj
- 175 g cukor
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 5 közepes nagyságú tojás (M)
- 1 kávés kanál sütőpor
- 75 g tejszín
- 375 g liszt
Krém:
- 250 ml tejszín
- 200 g mascarpone
- 100 g mélyhűtött málna
- 75 g porcukor
- 150 g málna íz
- 2 kanál kókusz reszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
1. Vajat, cukrot, a citrom reszelt héját és a sót kavarjuk habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, közben adjunk 2 kanál lisztet is hozzá és keverjük simára. Végül szitáljuk hozzá a maradék lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a tejszínt is és keverjük szép simára.
Egy kb. 25 cm átmérőjű szívformát kenjük ki, lisztezzük és öntsük bele a masszát.
Előmelegített sütőben 175 fokon, légkeverős sütőben 155 fokon kb. 40-45 perc alatt süssük. 30 percnyi sütés után fedjük le egy sütőpapírral. Hagyjuk kihűlni és vízszintesen vágjuk félbe.
2. A fagyasztott málnát hagyjuk kiolvadni.
Az alsó lapot kenjük meg málnaízzel és szórjuk meg kókusz reszelékkel.
A mascarponet keverjük el a porcukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt amikor már jó habosra felvertük, adjuk hozzá a habfixálót és verjük tovább keményre.
A kiolvadt málnát passzírozzuk át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. A mártást adjuk a mascarponehez, keverjük el és végül forgassuk bele a tejszínhabot. Kevés tejszínhabot tegyünk félre a díszítéshez. Ezzel a krémmel vonjuk be kívülről a tortát. Legalább egy órára tegyük hűtőbe. Én egy éjszakára a hűtőben hagytam.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen