Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 3 tojás (közepes nagyságú M)
- 155 étcsokoládé
- 190 g cukor
- 125 g liszt
- 1-2 kanál cseresznye pálinka vagy Amaretto ( nem fontos )
Elkészítés:
1. A cukrot és a tojásokat jól kikeverjük és közé szitáljuk a lisztet. Tovább kevergetjük amíg nem lesz sima.
2. A vajat és a csokoládét vízgőz felet felolvasztjuk. vigyázzunk, hogy ne legyen túl meleg. Keverjük simára és adjuk a tojásos masszához. keverjük el.
3. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk, lisztezzünk (vagy papírral kibéleljük az alját) és öntsük bele a csokis masszát.
4. Előmelegített sütőben 220ö fokon sütjük 10-12 percig.
5. Fontos a sütési időt betartani! A süti belül legyen lágy. Ha esetleg jobban átsült, a sütési időt csökkentsük 30-60 másodperccel. A sütőtől függ az idő.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen