Translate

Montag, 6. Februar 2017

Sven csupa csokitortája - Svens Schoggikuchen

15 perc és az illatos csokis álom máris az asztalon van felszolgálásra készen. Úgy az igazi, ha a közepe lágy marad és akár vendégvárónak, akár csak úgy magatoknak, nem fogtok csalódni. Ismert svájci rádió-, és tv moderátor Sven nem titkolja, hogy szívesen tevékenykedik a konyhában, szeret sütni, főzni. A reggeli műsorban többször is meglepte a kollégákat frissen sült csokis tortájával. Azóta sokan kipróbálták a receptjét és bevallom a családomban is mindenki nagyon szereti. Tápláló, édes, finom, édesszájúaknak. Nem lehet melléfogni, mindig sikerül.
Hozzávalók:
  • 125 g vaj
  • 3 tojás (közepes nagyságú M)
  • 155 étcsokoládé
  • 190 g cukor
  • 125 g liszt
  • 1-2 kanál cseresznye pálinka vagy Amaretto ( nem fontos )

Elkészítés:
1. A cukrot és a tojásokat jól kikeverjük és közé szitáljuk a lisztet. Tovább kevergetjük amíg nem lesz sima.
2. A vajat és a csokoládét vízgőz felet felolvasztjuk. vigyázzunk, hogy ne legyen túl meleg. Keverjük simára és adjuk a tojásos masszához. keverjük el.
3. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk, lisztezzünk (vagy papírral kibéleljük az alját) és öntsük bele a csokis masszát.
4. Előmelegített sütőben 220ö fokon sütjük 10-12 percig.
5. Fontos a sütési időt betartani! A süti belül legyen lágy. Ha esetleg jobban átsült, a sütési időt csökkentsük 30-60 másodperccel. A sütőtől függ az idő.


                                            Jó étvágyat!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen