Nisam mogla pretpostaviti kako će moji reagovati na ovu "novu" poslasticu. Oduševili su se hrskavim rolnicama napunjene kremastom penom od belanaca.
Fil se može napraviti i od slatke pavlake, dodati sezonsko voće ili čokoladu. Uživajmo u lepoti i kvalitetu i dopustimo sebi da pojedemo malo od onog što volimo, nego baš ništa. Stručnjaci kažu da svakodnevno brojanje kalorija dovodi do depresije. :)
Sastav:
- 400-500 g lisnatog testa ( ja sam uzela dva komada po 200 g ne smrznutog testa)
- 5 belanaca
- 15 kašika šećera
- 1-2 žumanca
- šećer u prahu
Priprema:
1. Ja sam uzela razvijeno testo veličine 42cm x 26 cm i isekla sam ga na trake oko 2,5 cm širine. Od jednog testa sam dobila 10 traka. Isečene trake spiralno namotamo na kalupe i poredjamo u tepsiju sa papirom za pečenje kolača.
Premažemo umućenim žumancetom i pečemo u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumeni.
2. Gotove rolne dok su još tople skinemo sa kalupa i ostavimo da se ohlade.
U jedan sud stavimo vodu i kada voda počinje da vri, na pari ulupamo belanca sa šećerom u čvrstu penu. Šećer postepeno treba dodavati. Kada je šaum dovoljno čvrst i počinje da sija, izgleda kao da je od svile, skinemo sa pare i dalje mutimo još jedan minut. Šaum stavimo u špric i punimo rolnice.
Gotove šamrolne pospemo sa šećerom u prahu.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen