Sastav za tortu prečnika 26 cm:
Biskvit:
- 9 jaja
- 180 g šećera
- 150 g brašna
- 40 g kakao prah
Capuccino fil:
- 1500 ml slatke pavlake ( masnoća preko 30%)
- 400 bele čokolade
- 250 g šećera
- 4 kašike mlevene kafe
1. Rernu uključimo na 160 stepeni.
2. Brašno pomešamo sa kakao prahom, žumanca penasto umutimo. Belanca i šećer umutimo mikserom u ne previše čvrstu penu i oprezno umešamo žumanca. Na kraju dodamo brašno sa kakao prahom i veoma oprezno pomešamo. Dno kalupa za tortu obložimo papirom i stavimo smesu. Pečemo oko 40-35 minuta.
3. Za fil slatku mlevenu kafu stavimo u jednu gazu. Slatku pavlaku sa šećerom i kafom umotanu u gazu stavimo da provri. Skinemo sa šporeta i izvadimo gazu sa kafom, a dodamo izlomljenu belu čokoladu. Ostavimo tridesetak sekundi, zatim ručno dobro izmešamo da se čokolade skroz istopi. Fil ostavimo da se skroz ohladi i stavimo preko noći u frižider.
Kada se fil totalno ohladio sa mikserom umutimo da bude penasto i gusto.
4. Ohladjeni biskvit presečemo na 3 dela. Fil otprilike podelimo na 4 dela i filujemo kore. Sa spolja presvučemo tortu sa filom i ukrasimo je po želji.
Gotovu tortu ostavimo na hladnom mestu do služenja.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen