Translate

Samstag, 11. März 2017

Cappuccino torta - ukusna sa puno fila i za svečane prilike

Torta je veoma raskošna i bogata filom, pomislili bi da je teška. Medjutim ona se prosto topi u ustima. Lagana je, sastoji se od čokoladnog biskvita, od slatke pavlake i bele čokolade. Potrebno je oko 60 minuta da se napravi, ali preporučujem jedan dan ranije da je spremite. Najbolje je kada fil odstoji preko noći u frižideru. Umesto bele čokolade može se koristiti čokolada za kuvanje.
Sastav za tortu prečnika 26 cm:

Biskvit:
  • 9 jaja
  • 180 g šećera
  • 150 g brašna
  • 40 g kakao prah
Capuccino fil:
  • 1500 ml slatke pavlake ( masnoća preko 30%)
  • 400 bele čokolade
  • 250 g šećera
  • 4 kašike mlevene kafe
Priprema:

1. Rernu uključimo na 160 stepeni.
2. Brašno pomešamo sa kakao prahom, žumanca penasto umutimo. Belanca i šećer umutimo mikserom u ne previše čvrstu penu i oprezno umešamo žumanca. Na kraju dodamo brašno sa kakao prahom i veoma oprezno pomešamo. Dno kalupa za tortu obložimo papirom i stavimo smesu. Pečemo oko 40-35 minuta.
3. Za fil slatku mlevenu kafu stavimo u jednu gazu. Slatku pavlaku sa šećerom i kafom umotanu u gazu stavimo da provri. Skinemo sa šporeta i izvadimo gazu sa kafom, a dodamo izlomljenu belu čokoladu. Ostavimo tridesetak sekundi, zatim ručno dobro izmešamo da se čokolade skroz istopi. Fil ostavimo da se skroz ohladi i stavimo preko noći u frižider.
Kada se fil totalno ohladio sa mikserom umutimo da bude penasto i gusto.
4. Ohladjeni biskvit presečemo na 3 dela. Fil otprilike podelimo na 4 dela i filujemo kore. Sa spolja presvučemo tortu sa filom i ukrasimo je po želji.
Gotovu tortu ostavimo na hladnom mestu do služenja. 
         
                                      
                                              Prijatno!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen