Hozzávalók:
- 1 nagyobb kígyó uborka
- 5 dl görög joghurt vagy más joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- 2-3 csepp olíva olaj
- friss kapor
Elkészítés:
1. Az uborkát megmossuk és ha nem bio-uborka, akkor hámozzuk meg. Almareszelőn reszeljük le, szeletelhetjük apró kockára is .
Tegyük egy szűrőbe. Egyes receptekben az áll, hogy nem sózzuk az uborkát. Én megsóztam, mert jobban el lehet távolítani belőle a vizet.
2. A fokhagymát és a kaprot apróra vágjuk, hozzáadjuk a joghurthoz a pár csepp olíva olajjal együtt és összekeverjük.
3. Az uborkát tegyük egy tiszta konyharuhába és jól csavarjuk ki. Többször is ismételjük meg, ha szükséges.
4. Az uborkához adjuk a fűszeres joghurtot. Jól keverjük össze.
Sültek, grillezett ételek, szendvicsek kiegészítője ez az egészséges saláta, de nagyon finom mártogatós egy szelet kenyérrel vagy más házi készítményű sós tésztával, vagy zöldségféle rudakkal (sárgarépa, paprika, stb. )
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen