Translate

Freitag, 5. Mai 2017

Krumpli-tojássaláta bazsalikom dresszinggel

Ehhez az ínyenc salátához szinte minden konyhában megtalálhatók a szükséges alapanyagok, a krumpli, sárgarépa és a tojás. Ha már unalmassá vált a sültkrumpli és krumpli-püré variációk, készíts finom krumplisalátát kicsit másképpen. Ez a krumplisaláta akár köretként, akár magában is megállja a helyét. Minél több féle képpen, minél kreatívabban tudjuk elkészíteni a salátákat, annál több ínyencséget varázsolhatunk az asztalra.
Nagyon könnyen elkészíthető, mesésen finom íze szinte ellenállhatatlan.
Egy adag kb. 300 kcal tartalmaz.
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg kisebb szemű krumpli
  • 6 tojás
  • 300 g baby-sárgarépa (ha nincs otthon, használjunk közönséges sárgarépát)
  • 5-6 szál friss bazsalikom
  • 100 light majonéz
  • 150 g joghurt
  • só, bors
  • néhány levél rukkola-saláta vagy zöld saláta
Elkészítése:
1. A krumplit megmossuk és megfőzzük (kb.30-40 percig, a nagyságától függően). A tojásokat is kb. 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha van baby-sárgarépánk akkor hosszában vágjuk félbe és sós, forrásban levő vízben kb. 3-4 percig "blanchierozzuk", majd vegyük ki a forró vízből és hagyjuk kihűlni. Ha a krumpli megfőtt,  öntsük le a vizet és hagyjuk kihűlni.
2. A bazsalikom leveleket szedjük le a szárról. A majonézt, a joghurtot, a bazsalikomot, sót és borsot botmixerrel pépesítjük, vagy tegyük blenderbe és turmixoljuk össze. A krumpliról szedjük le a héját és vágjuk négy része. A megtisztított tojásokat szeljük kockára. A krumplit, tojást, sárgarépát és a dresszinget keverjük össze és 1-2 órára tegyük hideg helyre. Rukkolával vagy zöld salátával tálaljuk.

                                            Jó étvágyat!

 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen