Nagyon könnyen elkészíthető, mesésen finom íze szinte ellenállhatatlan.
Egy adag kb. 300 kcal tartalmaz.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg kisebb szemű krumpli
- 6 tojás
- 300 g baby-sárgarépa (ha nincs otthon, használjunk közönséges sárgarépát)
- 5-6 szál friss bazsalikom
- 100 light majonéz
- 150 g joghurt
- só, bors
- néhány levél rukkola-saláta vagy zöld saláta
Elkészítése:
1. A krumplit megmossuk és megfőzzük (kb.30-40 percig, a nagyságától függően). A tojásokat is kb. 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha van baby-sárgarépánk akkor hosszában vágjuk félbe és sós, forrásban levő vízben kb. 3-4 percig "blanchierozzuk", majd vegyük ki a forró vízből és hagyjuk kihűlni. Ha a krumpli megfőtt, öntsük le a vizet és hagyjuk kihűlni.
2. A bazsalikom leveleket szedjük le a szárról. A majonézt, a joghurtot, a bazsalikomot, sót és borsot botmixerrel pépesítjük, vagy tegyük blenderbe és turmixoljuk össze. A krumpliról szedjük le a héját és vágjuk négy része. A megtisztított tojásokat szeljük kockára. A krumplit, tojást, sárgarépát és a dresszinget keverjük össze és 1-2 órára tegyük hideg helyre. Rukkolával vagy zöld salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen