A szárított borsó is nagyon egészséges, hiszen bőségesen tartalmaz B-komplex vitaminokat.
Tudom, nagyon sok borsóleves receptet ismertek, én azonban mégis megosztom veletek ezt a német "Tina" lapban talált receptet. Nagyon gyorsan elkészíthető, olcsó és finom.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál vaj vagy olíva olaj
- 450 g fagyasztott borsó (lehet friss is)
- 2 szál póréhagyma
- 6 szál turbolya ( ha nincs otthon, akkor megteszi a petrezselyem zöldje is)
- 100 ml száraz fehér bor
- 500 ml alaplé ( vagy bouillon)
- 200 ml tejszín
- só, bors
- csípős pirospaprika pehely (durvára tört pirosparika)
1. A póréhagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk, majd a felmelegített vajra vagy olívaolajra tegyük és kissé megfonnyasztjuk. Felöntjük a borral és alaplével. Hozzáadjuk a borsót és ha felforrt mérsékelt hőn 12-15 percig lassan főzzük. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a turbolyát (vagy petrezselyem zöldjét) és botmixerrel homogén állagúvá keverjük. Sózzuk, borsozzuk és visszategyük a tűzhelyre. Mielőtt felforrna levegyük a tűzről.
2. 1 cm szalonnakockákat ropogósra megpirítunk. Szalonna helyet használhatunk szikkadt fehér kenyeret vagy tósztot, kevés olíva olajon, vagy vajon megpirítunk.
3. Előmelegített tányérokba tálaljuk a levest. Ízlés szerint minden tányérhoz adhatunk egy kanál pirított szalonnát, vagy pirított kenyérkockával is tálalhatjuk. Meghintjük csípős pirospaprika pehellyel.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen