Translate

Samstag, 13. Mai 2017

Puslice u obliku srca sa šlagom od slatke pavlake i sa jagodama

Puslice sa jagodama se prosto tope u ustima i njihovom ukusu niko ne može da odoli, veoma lepo izgledaju i prikladne su za sve prilike. Ja sam ih napravila za Dan majki ili Majčin Dan. To je proslava u čast majki, majčinstva slavi se u maju širom sveta. Naravno svaki dan je majčin dan, svaki dan se voli majka, svaki dan joj pokazujemo emocije. Dan majki ne znači da je samo na taj odredjeni dan volimo i poštujemo, nego taj dan posvećujemo samo njoj, ona je u centru dešavanja, ona je ta kojoj se ceo dan posveti. Možda buket njenog omiljenog cveća ili jedna ruža će je oduševiti. Zajednički ručak sa najmilijima je takodje jedan od najvrednijih poklona za Dan majki. Volite majke svaki dan.
Ovo je jedna od najsladjih poslastica, pripremaju se za najdraže, veoma su lagane i ukusne. Za pripremanje treba svega nekoliko sastojaka i dovoljno je svega 20 minuta da se naprave ( + vreme za sušenje puslica).
Od ove količine se dobija oko 8 puslica.
Sastav za puslice:
  • 3 belanca
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
Za nadev:
  • 300 g jagoda
  • 200 g slatke pavlake
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kremfix
Priprema:

1. Jednu tepsiju namažemo mašću. Na papir za pečenje kolača nacrtamo srca veličine otprilike 8 cm. Papir sa motivima okrenemo prema dole u tepsiji, rernu zagrejemo na 120, rernu sa ventilatorom na 100 stepeni.
2. Belanca umutimo sa soli, postepeno dodajemo šećer i mutimo dok ne dobijemo čvrst sneg. Špric za ukrašavanje torte napunimo sa snegom i nacrtamo srca na papir. Celu površinu ispunimo sa snegom, na kraju istisnimo još jedan red na spoljašnju ivicu.
3. Tepsiju stavimo u zagrejanu rernu i sušimo oko 60 minuta. Na kraju isključimo i otvorimo vrata od rerne i tepsiju sa puslicama ostavimo u rerni da se polako ohlade. Pre nego što se skroz ohlade, izvadimo puslice i ostavimo ih da se potpuno ohlade.
4. Jagode operemo, očistimo i isečemo na tanke kriške. 4 jagode ostavimo sa strane.
5. Slatku pavlaku umutimo, dodamo vanilin šećer i kremfix. i dalje mutimo dok ne postane dovoljno čvrsta. Na svako srce stavimo oko jednu kašiku umućene slatke pavlake,  kriške od jagoda poredjamo dekorativno preko. Na jagode špricem napravimo po jednu "ružu" od šlaga. Ostatak jagode nožem prepolovimo i stavimo preko šlaga.


Prijatno!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen