Sastojci za 60 komada:
- 175 g kvalitetnog maslaca ( mekani maslac)
- 75 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 250 g brašna
Fil:
- 100 g mlevenog pistaća (bez soli)
- 30 g bele čokolade
- 3-4 supene kašike slatke pavlake
Pripremanje:
1. Maslac penasto umutimo sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo so. Kada je masa postala svetla, dodamo brašno i umesimo glatko testo. Umotamo ga u foliju i ostavimo ga u frižideru oko 30 minuta.
2. Mlevenom pistaću dodamo rendanu belu čokoladu i toliko (3-4 kaš.) slatke pavlake da se masa lako može mazati.
3. Testo podelimo na dva dela, jer je lakše raditi sa manjom količinom. radnu površinu pospemo sa brašnom i razvijemo testo oko 4 mm debljine. Ja sam dobila četvorougaonik 18 x 20 cm. Oba testa premažemo sa filom sa tim da oko 1 cm ostavimo bez fila sa jedne duže strane testa. Uvijemo kao rolat u smeru gde smo ostavili 1 cm bez fila.
Oba rolata pažljivo umotamo u foliju i ostavimo 30 minuta u frižideru.
4. Tepsiju obložimo papirom, uključimo rernu na 200 stepeni. Izvadimo rolat iz frižidera, oštrim nožem isečemo na kolutove debljine 5 mm i poređamo u tepsiju. Pečemo u unapred zagrejanoj rerni 8-10 minuta, da ostanu svetli. Sablés treba da se ohlade u tepsiji. Kad su se ohladile pomoću špatule ih poređamo u kutije ili na tacne. U kutiji ostaju sveži i do dve nedelje.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen