Az alábbi recept pofonegyszerű, zsírszegény ám rendkívül tápláló.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 lilahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 kisebb chili
- 1 teáskanál édes fűszerpaprika
- 1 teáskanál csípős fűszerpaprika ( kihagyható )
- 1/2 teáskanál kurkuma
- csipetnyi curry
- 1 teáskanál köménymag - mozsárban kissé szétnyomkodva (esetleg őrölve?)
- 1 liter zöldség alaplé
- 480-500 g csicseriborsó konzervben
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb paradicsom
- só, bors
- petrezselyem
- 3 evőkanál joghurt ( elhagyható)
Elkészítése:
1. A hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk az apróra felkockázott sárgarépát és a fűszereket. Tovább dinszteljük 2-3 percig, majd a kockára szeletelt paradicsomot is hozzáadjuk. A csicseriborsót egy szitában leszűrjük, hozzáadjuk a többi zöldséghez és felöntjük egy liter zöldség alaplével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. Amikor felforrt, csökkentsük a hőt, csak szép lassan főzzük 15 percig. Vegyük le a tűzről és botmixerrel némileg krémesítsük. Rusztikusabb ha darabos lesz a csicseriborsó, de aki akarja teljesen pépessé keverheti.Ha túl sűrűnek találjuk adhatunk hozzá kevés vizet és még egyszer forraljuk fel. Ezután beletegyük a natúrjoghurtot, elkeverjük.
Tálalás után szórjuk meg petrezselyemmel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen