Translate

Donnerstag, 17. Januar 2019

Csicseriborsó krémleves - vegán

A csicseriborsóból sok minden készülhet, sőt fehérjetartalmára hivatkozva kitűnő húspótlóként is emlegetjük. Magas rosttartalma miatt nagyban támogatja az emésztőrendszer működését, azonkívül elősegíti a méregtelenítést is, mert segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Mivel gazdag rostban csökkenti a vércukorszintet és megszünteti a székrekedést. Gazdag ásványokban, vitaminokban és tökéletes csonterősítő, tumor és gyulladáscsökkentő hatással bir, fogyókúrás szempontból is kitűnő alapanyag.
Az alábbi recept pofonegyszerű, zsírszegény ám rendkívül tápláló.
Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 lilahagyma 
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 kisebb chili
  •  1 teáskanál édes fűszerpaprika
  • 1 teáskanál csípős fűszerpaprika ( kihagyható )
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • csipetnyi curry
  • 1 teáskanál köménymag - mozsárban kissé szétnyomkodva (esetleg őrölve?)
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 480-500 g csicseriborsó konzervben 
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb paradicsom 
  • só, bors
  • petrezselyem
  • 3 evőkanál joghurt ( elhagyható) 
Elkészítése:

1. A hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk az apróra felkockázott sárgarépát és a fűszereket. Tovább dinszteljük 2-3 percig, majd a kockára szeletelt paradicsomot is hozzáadjuk. A csicseriborsót egy szitában leszűrjük, hozzáadjuk a többi zöldséghez és felöntjük egy liter zöldség alaplével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 
2. Amikor felforrt, csökkentsük a hőt, csak szép lassan főzzük 15 percig. Vegyük le a tűzről és botmixerrel némileg krémesítsük. Rusztikusabb ha darabos lesz a csicseriborsó, de aki akarja teljesen pépessé keverheti.Ha túl sűrűnek találjuk adhatunk hozzá kevés vizet és még egyszer forraljuk fel. Ezután beletegyük a natúrjoghurtot, elkeverjük. 
Tálalás után szórjuk meg petrezselyemmel.
                                                                   Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen