Za ovu čorbu sam koristila crvena sočiva, ali možete je napraviti od bilo koje vrste.
Jedna porcija supe sadrži svega 279 kcal.
Sastojci za 4 porcije:
- 2 glavice luka Šalota ( veoma aromatičan i zdrav)
- 2 češnja belog luka
- komadić djumbira ( 20 g)
- manji čili
- 2 šargarepe
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 200 g crvenog sočiva
- 400 g seckanog paradajza iz konzerve
- 1 litar supe od povrća
- morska so, biber
- 1/2 kafene kašike kurkume
- 1/2 veze peršuna
- 2 kašike kisele pavlake (ne mora)
Priprema:
1. Očistimo šalotu, beli luk, djumbir i iseckamo na sitne kocke. Čili po dužini presečemo na pola, izvadimo semena i operemo i sitno iseckamo. ( Ja ne odstranjujem semena, volimo ljutu hranu.) Očistimo i šargarepe, takodje ih sečemo na sitne kocke.
2. Zagrejemo maslinovo ulje, dodamo luk i dinstamo 2 minuta. Dodamo beli luk, djumbir i čili, dalje dinstamo još 4 minuta.
3. Operemo sočivo, dodamo povrću zajedno sa seckanim paradajzom. Dolijemo supu od povrća, posolimo, pobiberimo i dodamo kurkumu. Poklopimo posudu, kada je supa provrela smanjimo temperaturu da se polako kuva i kuvamo 25 minuta. Sa štap-mikserom malo izmiksamo, mogu ostati poneki komadići povrća i sočiva, ne smeta. Ako je potrebno dodamo još malo vode, soli-
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen