Translate

Donnerstag, 24. Januar 2019

Mon chéri torta - habkönnyű likőrrel átitatott meggy-tejszínkrémes finomság

"Mon Chéri"  franciául "Kedvesem" praliné a Ferrero műalkotása. A cseresznye különleges likőrben áztatva és a roppanós étcsoki utánozhatatlan ízkombinációja. Régóta terveztem egy különleges tortát ezzel a finom pralinéval és a napokban el is készült. Nagy szeretettel készítettem egy különleges alkalomra és finom lett, olyan igazi kis remekmű.
Hozzávalók egy 24-26 cm átmérőjű tortához:
  • 6 közepes nagyságú tojás
  • csipet só
  • 150 g cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 75 g liszt
  • 50 g keményítő
  • 50 finom kakaó por (cukor nélküli)

Töltelék:
  • 6 dl tejszín habnak 
  • egy üveg magozott meggybefőtt
  • 3 csomag habfixáló por (pl. Dr Oetker)
  • 1 csomag tortazselé 
  • 14 szem Mon chéri praliné
  • kevés meggylikőr az áztatáshoz
Díszítés:
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár szem Mon chéri praliné
  • néhány szem koktél meggy/cseresznye
Elkészítése:
1. Előkészítjük a csokis piskótát, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt vízszintesen 3 egyenlő részre vágjuk.
2. Tetszés szerint locsoljuk meg a lapokat (a felső lap kivételével) meggylikőrrel. A meggybefőttet egy szitán csepegtessük le. Készítsük el a tortazselét az utasítás szerint meggyleve hozzáadásával és rögtön keverjük hozzá a meggyet is. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük az alsó tortalapra és egyenletesen osszuk el rajta.
3. A 14 szem Mon Chéri pralinét vízgőz fölött olvasztjuk. Ügyeljünk, hogy a víz ne forrjon. 
A 6 dl legalább 30% zsírtartalmú tejszínt verjük keményre a habfixáló porral. A felolvasztott ám kissé kihűlt Mon chérihez adjunk 4-5 kanál tejszínhabot és keverjük össze, végül ezt óvatosan keverjük a többi tejszínhabhoz.
4. A torta köré tegyünk egy tortakarikát és a tejszínhab felét simítsuk az alsó tortalapra, vagyis a zselés meggyre. Helyezzük rá a második lapot, majd erre a csokis tejszín másik felét. Végül fedjük be a harmadik lappal és kezünkkel kicsit nyomkodjuk meg a torta tetejét. Tegyük hideg helyre. 
5. A megmaradt 3 dl tejszínt verjük keményre a porcukorral és vaníliás cukorral. A tortáról vegyük le a karikát és vonjuk be a tortát a tejszínhabbal. Tetszés szerint díszítsük Mon chéri pralinéval, koktél megggyel, tejszínhabbal.  
                                                                 Bon appetit!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen