Hozzávalók egy 24-26 cm átmérőjű tortához:
- 6 közepes nagyságú tojás
- csipet só
- 150 g cukor
- 2 vaníliás cukor
- 75 g liszt
- 50 g keményítő
- 50 finom kakaó por (cukor nélküli)
- 6 dl tejszín habnak
- egy üveg magozott meggybefőtt
- 3 csomag habfixáló por (pl. Dr Oetker)
- 1 csomag tortazselé
- 14 szem Mon chéri praliné
- kevés meggylikőr az áztatáshoz
Díszítés:
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- pár szem Mon chéri praliné
- néhány szem koktél meggy/cseresznye
Elkészítése:
1. Előkészítjük a csokis piskótát, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt vízszintesen 3 egyenlő részre vágjuk.
2. Tetszés szerint locsoljuk meg a lapokat (a felső lap kivételével) meggylikőrrel. A meggybefőttet egy szitán csepegtessük le. Készítsük el a tortazselét az utasítás szerint meggyleve hozzáadásával és rögtön keverjük hozzá a meggyet is. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük az alsó tortalapra és egyenletesen osszuk el rajta.
3. A 14 szem Mon Chéri pralinét vízgőz fölött olvasztjuk. Ügyeljünk, hogy a víz ne forrjon.
A 6 dl legalább 30% zsírtartalmú tejszínt verjük keményre a habfixáló porral. A felolvasztott ám kissé kihűlt Mon chérihez adjunk 4-5 kanál tejszínhabot és keverjük össze, végül ezt óvatosan keverjük a többi tejszínhabhoz.
4. A torta köré tegyünk egy tortakarikát és a tejszínhab felét simítsuk az alsó tortalapra, vagyis a zselés meggyre. Helyezzük rá a második lapot, majd erre a csokis tejszín másik felét. Végül fedjük be a harmadik lappal és kezünkkel kicsit nyomkodjuk meg a torta tetejét. Tegyük hideg helyre.
5. A megmaradt 3 dl tejszínt verjük keményre a porcukorral és vaníliás cukorral. A tortáról vegyük le a karikát és vonjuk be a tortát a tejszínhabbal. Tetszés szerint díszítsük Mon chéri pralinéval, koktél megggyel, tejszínhabbal.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen