Hozzávalók:
- 150 g marcipán massza
- 125 g vaj
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 200 g natúr joghurt
- 150 g liszt
- 100 g mandula (őrölve)
- 1/2 zacskó sütőpor
- 100 g baracklekvár a töltelékhez
Csokoládé máz:
- 150 g tejcsokoládé vagy étcsokoládé
- 60 g vaj
Elkészítés:
1. 100 g marcipánmasszát apró kockákra vágjuk. Kavarjuk habosra a vajat és cukrot, adjuk hozzá a tojást és végül a joghurtot és keverjük hozzá. Keverjük az átszitált liszthez a sütőpot, mandulát és a marcipán kockákat és adjuk a vajas masszához.
A muffins tepsibe tegyünk papírkosárkákat, ha nincs kéznél, akkor zsírozzuk ki a sütőt. Félig megtöltjük a kosárkákat egy kanálal. Vigyázzunk, hogy ne csöpögjön a massza a tepsire, mert a sütőben megég, füstölni fog. Egy kávés kanállal tegyünk mindegyik közepére a baracklekvárból, majd a megmaradt tészta-masszával fedjük be.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt kisülnek.
2. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és vajat és a kihűlt muffinokat bevonjuk vele.
A megmaradt marcipánt két fólia közt kinyújtunk és egy nyuszi alakú kiszúróval kiszúrjuk, egyet-egyet a muffinok tetejére teszünk.
Ha nincs nyuszi kiszúró, akkor formáljunk a marcipánból kis nyuszkókat.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen