Translate

Dienstag, 7. April 2020

Húsvéti töltött muffinok / Gefüllte Ostermuffins

Ez a házi baracklekvárral töltött mandulás muffin nagyon finomra sikerült. Mindössze 20 perc kell az elkészítéséhez és a csokoládémázra helyezett marcipánmasszából kiszúrt nyulacska még ünnepélyesebbé teszi. Ha van gyerek a háznál, akár együtt ki is díszíthetik.

Hozzávalók:
  • 150 g marcipán massza 
  • 125 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 200 g natúr joghurt
  • 150 g liszt
  • 100 g mandula (őrölve)
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 100 g baracklekvár a töltelékhez
Csokoládé máz:
  • 150 g tejcsokoládé vagy étcsokoládé
  • 60 g vaj
Elkészítés:
1. 100 g marcipánmasszát apró kockákra vágjuk. Kavarjuk habosra a vajat és cukrot, adjuk hozzá a tojást és végül a joghurtot és keverjük hozzá. Keverjük az átszitált liszthez a sütőpot, mandulát és a marcipán kockákat és adjuk a vajas masszához. 
A muffins tepsibe tegyünk papírkosárkákat, ha nincs kéznél, akkor zsírozzuk ki a sütőt. Félig megtöltjük a kosárkákat egy kanálal. Vigyázzunk, hogy ne csöpögjön a massza a tepsire, mert a sütőben megég, füstölni fog. Egy kávés kanállal tegyünk mindegyik közepére a baracklekvárból, majd a megmaradt tészta-masszával fedjük be. 
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt kisülnek.
2. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és vajat és a kihűlt muffinokat bevonjuk vele. 
A megmaradt marcipánt két fólia közt kinyújtunk és egy nyuszi alakú kiszúróval kiszúrjuk, egyet-egyet a muffinok tetejére teszünk. 
Ha nincs nyuszi kiszúró, akkor formáljunk a marcipánból kis nyuszkókat.
                                                                   Jó étvágyat!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen