Translate

Mittwoch, 8. April 2020

Uskršnji punjeni mafini / Geffüllte Ostermuffins


Simpatični su ovi punjeni uskršnji mafini, a i veoma su sočni, ukusni. Ako imate decu čak će vam sa radošću pomoći u spremanju i ukrašavanju kolačića. Mogu se puniti finim domaćim džemom, ili sa čokoladom, možda i sa nutelom.

Sastav:
  • 150 g marcipan mase
  • 125 g putera
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 200 g jogurta
  • 150 g brašna
  • 100 g badema
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 100 g domaćeg pekmeza od kajsije
Glazura:
  • 150 g mlečne čokolade ili čokolade za kuvanje
  • 60 g putera
Priprema:

1. 100 g marcipana iseckamo na sitne kocke. Umutimo puter i šećer, dodamo jaje, zatim jogurt. Promešamo brašno, prašak za pecivo, mleveni badem i kockice marcipana i sve dodamo smesi sa puterom. 
Postavimo papirne korpice u tepsiju za mafine i do polovine napunimo sa smesom. Na sredinu stavimo jednu kafenu kašiku džema, zatim rasporedimo ostatak smese za mafine (kao na slici).
Tepsiju stavimo u unapred zagrejanu rernu i na 180 stepeni pečemo oko 20-25 minuta. 
2. Za glazuru komadiće čokolade i puter stavimo iznad vodene pare da se istopi. Kada se mafini ohlade stavimo glazuru preko njih. Ostatak marcipan mase istanjimo izmedju dve folije i modlicom vadimo zečeve. Ako nemate modlicu, napravite ručno male zeke i postavite preko mafina. 
                                                                     Prijatno!

 



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen