Sastav:
- 150 g marcipan mase
- 125 g putera
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 200 g jogurta
- 150 g brašna
- 100 g badema
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 100 g domaćeg pekmeza od kajsije
Glazura:
- 150 g mlečne čokolade ili čokolade za kuvanje
- 60 g putera
Priprema:
1. 100 g marcipana iseckamo na sitne kocke. Umutimo puter i šećer, dodamo jaje, zatim jogurt. Promešamo brašno, prašak za pecivo, mleveni badem i kockice marcipana i sve dodamo smesi sa puterom.
Postavimo papirne korpice u tepsiju za mafine i do polovine napunimo sa smesom. Na sredinu stavimo jednu kafenu kašiku džema, zatim rasporedimo ostatak smese za mafine (kao na slici).
Tepsiju stavimo u unapred zagrejanu rernu i na 180 stepeni pečemo oko 20-25 minuta.
2. Za glazuru komadiće čokolade i puter stavimo iznad vodene pare da se istopi. Kada se mafini ohlade stavimo glazuru preko njih. Ostatak marcipan mase istanjimo izmedju dve folije i modlicom vadimo zečeve. Ako nemate modlicu, napravite ručno male zeke i postavite preko mafina.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen