Translate

Montag, 21. September 2020

Gyömbéres-kókuszos sütőkrémleves / Ingwer-Kokos-Kürbissuppe

 


 Van már korábbi bejegyzésem sütőtökből készült levesről, mint a mostani recept, az is különösen finom. Mind a két variácó nem csak ízletes, de újra és újra elkészítem , tovább alakítgatom. Régebbi receptem a "Selymes sütőtök krémleves édesburgonyával, zellergumóval és rozmaringgal", itt a blogon megtaláljátok. Mai receptem a gyömbéres-kókuszos páros, szerintem isteni. Főleg a nyírkos, hideg idő beálltával ajánlatos fogyasztani. A gyömbér nagyon jó természetes gyulladáscsökkentő, a chilli méregtelenít, együtt viszont erősitik az immunrendszert és enyhitik a megfázás tüneteit. A tök viszont tele van szuper anyagokkal. A kókusztól a leves kellemes selymes ízt kap. Próbáljátok ki ti is, megéri!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g Hokkaidó sütőtök
  • 300 g sárgarépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 20 g gyömbér
  • 2 evőkanál kókusz olaj
  • friss chilli (ízlés szerint)
  • 0,5 liter alaplé 
  • 350 ml kókusztej
  • fél cirtom leve
  • bors
Elkészítés:

1. A hokkaidó tököt mossuk meg, én nem mámozom meg. Vágjuk félbe és szedjük ki a magját, majd kockázzuk fel. A répát, hagymát, gyömbért is szeleteljük fel. 

2. A kókuszzsírhoz adjuk a hagymát és gyömbért. Majd adjuk hozzá a tököt, répát és a chilit,10 percig pároljuk. 

3. Öntsük fel az alaplével. Ha felforrt mérsékeljük a hőt és kb. 20-25 percig szép lassan főzzük. Sózzuk meg.

4. Egy botmixerrel az egészet turmixoljuk simára. Adjuk hozzá a kókusztejet és még egyszer keverjük jól ki a mixerrel. 

5. Citromlével, sóval, borssal ízesítsük. Tálaláskor szója-szósszal, vagy tökmagolajal és kókusztejjelkissé meglocsoljuk és koriander- vagy zellerlevéllel szórjuk meg.

                                                                    Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen