Van már korábbi bejegyzésem sütőtökből készült levesről, mint a mostani recept, az is különösen finom. Mind a két variácó nem csak ízletes, de újra és újra elkészítem , tovább alakítgatom. Régebbi receptem a "Selymes sütőtök krémleves édesburgonyával, zellergumóval és rozmaringgal", itt a blogon megtaláljátok. Mai receptem a gyömbéres-kókuszos páros, szerintem isteni. Főleg a nyírkos, hideg idő beálltával ajánlatos fogyasztani. A gyömbér nagyon jó természetes gyulladáscsökkentő, a chilli méregtelenít, együtt viszont erősitik az immunrendszert és enyhitik a megfázás tüneteit. A tök viszont tele van szuper anyagokkal. A kókusztól a leves kellemes selymes ízt kap. Próbáljátok ki ti is, megéri!
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g Hokkaidó sütőtök
- 300 g sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 20 g gyömbér
- 2 evőkanál kókusz olaj
- friss chilli (ízlés szerint)
- 0,5 liter alaplé
- 350 ml kókusztej
- fél cirtom leve
- só
- bors
1. A hokkaidó tököt mossuk meg, én nem mámozom meg. Vágjuk félbe és szedjük ki a magját, majd kockázzuk fel. A répát, hagymát, gyömbért is szeleteljük fel.
2. A kókuszzsírhoz adjuk a hagymát és gyömbért. Majd adjuk hozzá a tököt, répát és a chilit,10 percig pároljuk.
3. Öntsük fel az alaplével. Ha felforrt mérsékeljük a hőt és kb. 20-25 percig szép lassan főzzük. Sózzuk meg.
4. Egy botmixerrel az egészet turmixoljuk simára. Adjuk hozzá a kókusztejet és még egyszer keverjük jól ki a mixerrel.
5. Citromlével, sóval, borssal ízesítsük. Tálaláskor szója-szósszal, vagy tökmagolajal és kókusztejjelkissé meglocsoljuk és koriander- vagy zellerlevéllel szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen