Translate

Montag, 21. September 2020

Kremčorba od bundeve sa djumbirom i kokosovim mlekom / Ingwer-Kokos-Kürbissuppe


Pre nekoliko godina sam objavila jedan fantastičan recept za krem čorbu od bundeve sa slatkim krompirom (recept potražite na mom blogu), ovaj današnji recept je takodje fenomenalan. Djumbir je prirodni lek protiv infekcije, čili paprika čisti organizam od štetnih materija, a zajedno jačaju imuni sistem i ubalažavaju simptome prehlade. Naravno, bundeva je i lek i hrana, bogata vitaminima, mineralima, vlaknima itd. Kokosovo mleko daje svilenkast, egzotični ukus čorbi. 

Sastav za 4 osobe:

  • 600 g hokaido bundeve
  • 300 g šargarepe
  • 1 crni luk srednje veličine
  • 20 g djumbira
  • 2 supene kašike kokosovog ulja
  • 1 sveža čili paprika
  • 0,5 litre supe od povrća (može i kocka za supu)
  • 350 ml kokosovog mleka
  • sok od pola limuna
  • so
  • biber
Priprema:

1. Hokaido bundevu operemo, presečemo na pola, izvadimo semenke i isečemo na kocke. Hokaido bundevu ne treba guliti. Šargarepu, djumbir i luk takodje isečemo na kocke.

2. Na kokosovom ulju malo ispržimo luk i djumbir, zatim dodamo ostalo povrće i desetak minuta dinstamo. 

3. Nalijemo supu/bujon i kada počinje da vri, smanjimo temperaturu i kuvamo oko 20-25 minuta. Posolimo.

4. Štap-mikserom isitnimo povrće da dobijemo homogenu, kremastu masu, ako je potrebno dodamo malo vode. Dodamo koksovo mleko, još soli po ukusu, biber i limunov sok. Još jednom izmešamo mikserom. 

5. Sipamo u tanjire, odozgo sipamo u tankom mlazu malo soja-sosa ili nekoliko kapi ulja od semena bundeve, pospimo sa seckanim korijandorom ili sa lišćem od celera.

                                                               Prijatno!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen