Translate

Dienstag, 29. Mai 2018

Barackos tejfölös süti - nagyon finom (Hessischer Aprikosen-Schmandkuchen)

Vajon ki tudna ellenállni az egzotikus illatú sárgabaracknak? Az érett gyümölcs nemcsak édes és finom, hanem nagyon egészséges is, hiszen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is. Akik követik az írásaimat tudják, hogy a barackos finomságok az élen járnak a konyhámban, ugyanis a családomban mindenki nagyon szereti.
Ma egy hesseni (Németország) receptet szeretnék megosztani veletek. Nyáron friss barackból, télen befőttből készülhet, így is - úgy is istenien finom. Mindössze egy óra kell az elkészítéséhez. Mivel a sütemény nem émelygősen édes, így a kalóriatartalma szeletenként mindössze 280 kcal.

Hozzávalók (kb. 24 szelethez):
  • 300 g vaj vagy margarin
  • 275 g cukor
  • csipet só
  • 6 tojás ( M nagyság)
  • 1 Bio - citrom
  • 300 g liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 250 g tejföl
  • 250 g tejszín (állati eredetű)
  • 1 kg barack
Elkészítése:
1. Először mossuk meg a barackot, vágjuk félbe és vegyük ki a magját. 
2. A vajat (margarint) keverjük jó habosra 200 g cukorral és a sóval, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Reszeljük le a citrom héját és felét tegyük a tésztába, a másik felét tegyük félre. A citrom levét is adjuk a tésztához, végül a lisztet és sütőport is szitáljuk bele. Keverjük össze.
3. A tésztát simítsuk egy zsírozott-lisztezett tepsibe (kb. 25x40 cm) és szép sorban helyezünk rá kb. 900 g barackot. A barackok vágott felülete kerüljön aluról a tésztára. Előmelegített sütőben 200 fokon, légkeverős sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt készre sül. 
 
4. A sütit hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt a megmaradt 100 g barackhoz adjunk 25 g cukrot és botmixerrel pépesítjük. Forraljuk fel és pár percig (3-4 percig) forraljuk alacsony hőfokon. Hagyjuk kihűlni. A tejfölt keverjük el a felmaradt 50 g cukorral és citromhéjjal. A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan keverjük el a tejföllel, majd simítsuk a kihűlt sütire. A barackpürét töltsük habzsákba és húzzunk csíkokat a tetején 2,5 cm távolságban egymástól. Egy késsel vagy fapálcikával mintázzunk rá hullámokat. A sütit 1-2 órára tegyük hűtőbe. 
                                                              Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen