Hozzávalók:
- 250 g cukor
- csipetnyi só
- 2 egész tojás
- 100 g finomra darált mandula
- 30 g kandírozott citrom-, vagy narancshéj apró kockákra vágva 3-5 mm ( Orangeat vagy Citronat)
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- késhegynyi őrölt fehérbors
- 1 kávéskanál sütőpor
- 250 g liszt
- kevés porcukor a nyers golyók megszórásához
Elkészítés:
1. Cukrot, sót és tojást addig keverjük, míg világos színű lesz, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót a liszten és sütőporon kívül. Végül szitáljuk hozzá a lisztet és sütőport. Gyúrjuk össze.
2. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, kezünkre tegyünk kevés étolajat, hogy ne ragadjon a tészta a kezünkhöz (vagy eldobható műanyag kesztyű ). Kb. 2cm nagyságú golyókat készítünk, a tepsibe helyezzük. Szobahőmérsékleten pihentetjük 6 órán át. Én reggel meggyúrom, pihentetem 6 órán át szobahőmérsékleten, majd délután kisütöm. Volt hogy este készítettem el, éjszaka pihentek és reggel tettem a sütőbe.
3. Szórjuk meg a tepsiben a golyókat porcukorral, vagy inkább vegyünk a kezünkbe kevés porcukrot és mindegyik sütit forgassuk meg benne. Nem kell túl sok cukor! Előmelegített sütőben 220 fokon 5 perc alatt megsütjük.
4. A sütőből kivéve emeljük ki a sütőpapírral együtt a sütiket és tegyük rácsra.
Az így kihűlt kis bors-csókocskák 2 hétig is elállnak jól zárható dobozban.
Frohe Weihnachten!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen