Sastojci za manju tepsiju:
- 150 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 150 g mlevenih oraha ili lešnika
- 4 belanaca
- 100 g brašna
Preliv:
- 4 žumanca
- 150 g šećera u prahu
Nadev:
- 150 g mlevenih oraha ili lešnika
- 150 g šećera u prahu
- 50 g maslaca
- 3 štangle čokolade za kuvanje
- malo mleka
Dekoracija:
- malo čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Umutimo maslac sa šećerom u prahu, dodamo mlevene orahe ili lešnike, čvrsto ulupana belanca i oprezno pomešamo. Na kraju dodamo brašno. Masu sipamo u manju tepsiju, koju smo obložili sa papirom i pečemo u unapred zagrejanu rernu.
2. Žumanca penasto umutimo sa šećerom u prahu. Kada je testo skoro pečeno, prelijemo ga sa umućenim žumancima i vratimo ga da se zapeče.
3. Čokoladu istopimo na vodenoj pari i dodamo maslac. Orah (lešnik) pomešamo sa šećerom i poparimo sa mlekom i dodamo rastopljenu čokoladu i maslac. Sve dobro izmešamo i sa ovim nadevom premažemo pečen kolač.
Čokoladu istopimo na pari, dodamo malo maslaca ili slatke pavlake tek toliko da bude samo malo redja i dekorišemo po želji kolač. Ostavimo da se ohladi , zatim sečemo štanglice.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen