Sastojci:
- 25 dkg maslaca
- 1 jaje
- 15 dkg mlevenog oraha
- 15 dkg šećera
- pola kafene kašike praška za pecivo
- 35 dkg brašna
- šećer u prahu i 1 vanilin šećer za uvaljanje
Priprema:
1. Sameljemo orahe. Volim da nije jako sitno samleven, nego da budu malo krupniji komadići. Izmešamo maslac, šećer i jaje, dodamo orahe i na kraju dodamo brašno sa praškom za pecivo. Rukom umesimo testo, ostavimo malo na hladnom mestu.
2. Spremimo dve veće tepsije, u svaku stavimo pek papir. Od ove količine testa dobija se oko 60-70 kiflica. Rukom kidamo testo, izmedju dlanova napravimo male kuglice veličine oraha, zatim ih formiramo u kiflice. Krajeve malo savijamo i poredjamo ih u tepsije. Pečemo ih u unapred zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 6-10 minuta, zavisi od rerne. Kiflice ne smeju se prepeći, jer će biti tvrdi, one moraju biti bele i meke!
3. Šećer u prahu pomešamo sa vanilin šećerom i još tople kiflice uvaljamo u tu mešavinu. Vruće, tople kiflice se veoma lako lome, zato uzmite samo 3-4 komada odjednom da uvaljate u prah šećer.
Ohladjene kiflice čuvajte u kutiji sa poklopcem.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen