Translate

Freitag, 7. Dezember 2018

Hókifli

Biztosan sokan ismeritek, de azért én csak leírom a receptet, hiszen könnyen elkészíthető és a kezdőknek is örömet jelent. Ezt a szerény kis süteményt imádtam gyermekként és most is, bűntudat nélkül fogyasztom amíg tart a dobozban. Karácsonyra mindig dióval vagy mandulával sütöm, mint édesanyám valamikor, de finom a mogyorós és kókuszos változata is.
Hozzávalók kb. 60-70 darabhoz:
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 15 dkg darált dió ( vagy mandula, mogyoró, kókusz reszelék)
  • 15 dkg cukor
  • fél kávéskanál sütőpor
  • 35 dkg liszt 
  • vaníliás porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:

1. A vajat, cukrot és tojást kikeverjük, hozzáadjuk diót. A diót nem darálom nagyon finomra, szeretem mert marad néhány nagyobb darab, amitől finomabb lesz. Legvégül hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Lágy tésztát kapunk. Hagyjuk hideg helyen amíg elkészítjük a tepsiket.
2. Én két nagyobb tepsit használok, kibélelem sütőpapírral, majd kis gombócokat csipkedünk a tésztából. Kicsit meghengereljük a két tenyerünk között és kifli alakúra formáljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 6-10 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, mert ha túlsütjük kiszárad. 
3. A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és meghempergetjük a meleg kifliket. Vigyázzunk, mert a meleg kiflik könnyen törnek. 
Amikor kihűlt jól zárható dobozban tároljuk.
                                                                  Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen