Hozzávalók kb. 60-70 darabhoz:
- 25 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg darált dió ( vagy mandula, mogyoró, kókusz reszelék)
- 15 dkg cukor
- fél kávéskanál sütőpor
- 35 dkg liszt
- vaníliás porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
1. A vajat, cukrot és tojást kikeverjük, hozzáadjuk diót. A diót nem darálom nagyon finomra, szeretem mert marad néhány nagyobb darab, amitől finomabb lesz. Legvégül hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Lágy tésztát kapunk. Hagyjuk hideg helyen amíg elkészítjük a tepsiket.
2. Én két nagyobb tepsit használok, kibélelem sütőpapírral, majd kis gombócokat csipkedünk a tésztából. Kicsit meghengereljük a két tenyerünk között és kifli alakúra formáljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 6-10 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, mert ha túlsütjük kiszárad.
3. A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és meghempergetjük a meleg kifliket. Vigyázzunk, mert a meleg kiflik könnyen törnek.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen