Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortához:
Piskótához:
- 7tojás
- 7kanál cukor
- 7kanál liszt
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 500 g mascarpone
- fél vanília rúd
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfixaló
- (150 g cukor, ha a pudingpor nem tartalmaz cukrot)
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük 160 fokra. A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.
2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját mixerrel keverjük habosra, sűrűre. A fehérjét felverjük és apránként hozzáadjuk a cukrot. Ne legyen túl kemény, olyan állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.
3. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként, óvatosan keverjük hozzá az átszitált lisztet. Sütőpor nem kell! Sütőkártyával szedjük a sütőbe, hogy ne törjön a hab. Simítsuk el és húzzuk fel a karika széléig, hogy homorú alakja legyen. 35-40 perc alatt süssük készre. Érdemes tűpróbát végezni. Ha a piskóta megsült, fordítsuk ki egy sütőpapírra, nem fog ráragadni!
4. A tejhez hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és a pudinggal felfőzzük. Ha a pudingpor nem édesített, hozzáadjuk a cukrot is. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a mascarponét és laza krémmé keverjük.
5. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a habfixalót is, majd a főzött krémbe keverjük.
6. A piskótát két lappá vágjuk és az egyik felét egy tálcára helyezzük. Tegyünk köré egy tortagyűrűt és a krém felét simítsuk rá. Erre tegyük a negyedekre szeletelt epret, végül a krém másik részét. A krémből tegyünk annyit félre, hogy vékonyan bevonjuk a tortát. Borítsuk a krémre a torta felső lapját és 1 órára tegyük hűtőbe.
7. Vegyük le a karikát a tortáról és vonjuk be a megmaradt sárga krémmel. Fondant masszával tetszés szerint díszítsük. Fondant helyett tejszínhabbal is díszíthetjük. Egy éjjel hagyjuk hűtőben.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen