Translate

Mittwoch, 28. Dezember 2016

Ropogós sajtos rúd

Praktikus, gyorsan elkészíthető vendégváró, baráti-családi összejöveteleken, születésnapon, szilveszterkor nélkülözhetetlen sós sütemény. A rudakat reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal, lenmaggal, mákkal is megszórhatjuk. Nagyon omlós és ropogós, gyorsan elfogy, ezért érdemes két adagot gyúrni belőle.
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 2 kávéskanál só
  • késhegynyi sütőpor
  • 10 dkg kemény sajt
  • 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a sütőport és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt, könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra ( vagy tetszés szerinti vastagra) és derelyevágóval vagy éles késsel 1 cm széles csíkokra vágjuk. tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk a rudakat.
A tojást egy villával kissé felverjük és megkenjük vele a rudakat. Megszórjuk reszelt sajttal.
Két tepsit kibélelünk egy sütőpapírral és egy lisztezett pengéjű késsel a rudakat egymás mellé helyezzük a tepsiben.
180 fokon szép aranysárgára sütjük kb. 15 perc alatt. Kézben készítsük elő a második tepsit is.
A rudakat különféle magvakkal is megszórhatjuk.
                                             Jó étvágyat!




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen