Translate

Donnerstag, 29. August 2019

Almás-hagymás tarja / Schweinenacken mit Äpfeln und Zwiebeln

Ezt az egyszerű receptet mindenkinek, kezdőknek is ajánlom. Külön köret nem is feltétlenül szükséges hozzá. Finom, szaftos és laktató is ez az étel, ezért nem akartam kihagyni a blogról.
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1,5 kg tarja
  • 4 közepes alma
  • 4 kisebb vagy közepes hagyma
  • só, bors
  • 2,5 dl alaplé ( hús vagy zöldség alap)
  • 1,5 dl barnasör
  • 4 babérlevél
  • 100 gr pirosribizli íz (lekvár, dzsem vagy zselé)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
1. Az almákat megmossuk és félbe vágjuk. A magházat és szárát se távolítsuk el. A hagymákat is megpucoljuk és félbe vágjuk. 
2. A húst egy papírtörlővel szárazra töröljük és minden öldalát bedörzsöljük sóval, borssal. Tegyük egy hússütő tálba / tepsibe, majd az almát, hagymát és babérlevelet is tegyük hozzá. Öntsük rá hús- vagy zöldségalapot és a barnasört, előmelegített sütőben 150 fokon, légkeverős sütőben 120 fokon 2 órát pároljuk. 
3. A ribizli-zselét kicsit felmelegítjük. A sültet kivegyük a sütőből és a ribizli-zselével bekenjük a sültet. Visszategyük a sütőbe, 200 fokon 15 percig sütjük arany színre. Amikor kész, kiszedjük a húst, almákat és hagymákat, meleg helyen tartjuk. 
4. A sült levét leszűrjük, hozzáadjuk a maradék ribizli-zselét. Az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük és a sült-szószhoz adjuk. 1percig főzzük, közben kavarjuk. Ízlés szerint ízesítjük.
A húst az almával, hagymával és a mártással tálaljuk.
                                                                       Jó étvágyat!
 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen