Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg tarja
- 4 közepes alma
- 4 kisebb vagy közepes hagyma
- só, bors
- 2,5 dl alaplé ( hús vagy zöldség alap)
- 1,5 dl barnasör
- 4 babérlevél
- 100 gr pirosribizli íz (lekvár, dzsem vagy zselé)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
1. Az almákat megmossuk és félbe vágjuk. A magházat és szárát se távolítsuk el. A hagymákat is megpucoljuk és félbe vágjuk.
2. A húst egy papírtörlővel szárazra töröljük és minden öldalát bedörzsöljük sóval, borssal. Tegyük egy hússütő tálba / tepsibe, majd az almát, hagymát és babérlevelet is tegyük hozzá. Öntsük rá hús- vagy zöldségalapot és a barnasört, előmelegített sütőben 150 fokon, légkeverős sütőben 120 fokon 2 órát pároljuk.
3. A ribizli-zselét kicsit felmelegítjük. A sültet kivegyük a sütőből és a ribizli-zselével bekenjük a sültet. Visszategyük a sütőbe, 200 fokon 15 percig sütjük arany színre. Amikor kész, kiszedjük a húst, almákat és hagymákat, meleg helyen tartjuk.
4. A sült levét leszűrjük, hozzáadjuk a maradék ribizli-zselét. Az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük és a sült-szószhoz adjuk. 1percig főzzük, közben kavarjuk. Ízlés szerint ízesítjük.
A húst az almával, hagymával és a mártással tálaljuk.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen