Potrebni sastojci za 4 osobe:
- 4 komada pileći file (pileći grudi bez kosti i kože)
- 200 g kremira Philadelpia ili slično
- 1 čen belog luka
- vlasac (divlji luk) ili mladi luk
- peršunov list
- sveži bosiljak
- so, biber
- oko 150 g pančete (slanina bakon)-tanki šnitovi
Pripremanje:
1. File stavimo izmedju dve providne folije i lagano izlupamo debljine 1/2 cm.
2. Zelene začine i beli luk iseckamo na sitne komadiće, pomešamo sa krem sirom, posolimo i dodamo biber po ukusu. Svaki file premažemo sa ovom mešavinom i napravimo rolat.
3. Šnitove slanine poredjamo uzdužno da se malo preklapaju i rolat-file umotamo. Slanine pričvrstimo čačkalicama.
4. U tepsiju stavimo pek papir i poredjamo rolate. Stavimo u unapred zagrejanu rernu, na 180 stepeni pečemo oko 30 minuta.
5. Izvadimo ih iz tepsije i poredjamo ih na rešetke u rerni i pojačamo temperaturu na 220 stepeni i oko 5 minuta pečemo da dobiju zlatno-bakarnu boju, da slanina bude hrskava.
Ovaj specijalitet služimo uz krompir (pire ili narezani itd.) ili uz sezonsko povrće i uz sezonsku svežu salatu.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen