Translate

Dienstag, 13. August 2019

Punjeni pileći file sa krem sirom, u pančeti


Idealni i brzi ručak za tople letnje dane, pripremanje je jednostavno, ukus neodoljiv i veoma je lagan obrok. Pileći grudi su jedan od najboljih izvora proteina, imaju nisku kalorijsku vrednost. Zeleni začini iz bašte pored toga što hrani daju vrhunski ukus, su veoma zdravi. Tako peršunovo list je dobar protiv upale, infekcije itd., bosiljak leči bronhitis i čuva srce itd., korijander pomaže cirkulaciju i pomaže probavu, mirodjija utiče na srce i varenje itd.
Potrebni sastojci za 4 osobe:
  • 4 komada pileći file (pileći grudi bez kosti i kože)
  • 200 g kremira Philadelpia ili slično
  • 1 čen belog luka
  • vlasac (divlji luk) ili mladi luk
  • peršunov list
  • sveži bosiljak
  • so, biber
  • oko 150 g pančete (slanina bakon)-tanki šnitovi
Pripremanje:
1. File stavimo izmedju dve providne folije i lagano izlupamo debljine 1/2 cm. 
2. Zelene začine i beli luk iseckamo na sitne komadiće, pomešamo sa krem sirom, posolimo i dodamo biber po ukusu. Svaki file premažemo sa ovom mešavinom i napravimo rolat.
3. Šnitove slanine poredjamo uzdužno da se malo preklapaju i rolat-file umotamo. Slanine pričvrstimo čačkalicama.
4. U tepsiju stavimo pek papir i poredjamo rolate. Stavimo u unapred zagrejanu rernu, na 180 stepeni pečemo oko 30 minuta. 
5. Izvadimo ih iz tepsije i poredjamo ih na rešetke u rerni i pojačamo temperaturu na 220 stepeni i oko 5 minuta pečemo da dobiju zlatno-bakarnu boju, da slanina bude hrskava.
Ovaj specijalitet služimo uz krompir (pire ili narezani itd.) ili uz sezonsko povrće i uz sezonsku svežu salatu. 
Prijatno!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen