Hozzávalók a tésztához:
- 300 g puha vaj ( esetleg margarin?)
- 200 g cukor
- csipetnyi só
- 6 tojás
- 1 citrom leve és 1/2 reszelt héja
- 3 mokkáskanál sütőpor
- 300 g liszt
- 1 kg sárgabarack
Tejfölös hab:
- 250 g tejföl
- 250 g tejszín (állati eredetű)
- 50 g cukor
- fél citrom héja
Díszítéshez:
- kb.200 g sárgabarack
- 25 g cukor
Elkészítés:
1. A barackot félbevágjuk és eltávolítjuk a magját.
Keverjük össze a vajat, cukrot és sót, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Jó habosra keverjük. Jöhet hozzá a fél citrom reszelt héja és az egész citrom leve. Végül hozzá szitáljuk a lisztet és sütőport, gyorsan mozdulatokkal összekeverjük és egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
2. A tésztára rakunk kb. 800 g barackfeleket, úgy hogy az a része, ahol a mag volt alulra kerüljön. Előmelegített sütőben 200 fokon, légkeverős sütőben kb. 175 fokon 30 percig sütjük. 20 perc sütés után a tepsit letakarjuk fóliával (csak a süti tetejére tegyük, hogy ne égjen meg a teteje).
Amikor kisült, hagyjuk kihűlni a tepsiben.
3. A felmaradt 200 g barackot 25 g cukorral botmixerrel pépesítjük.
A tejfölt, cukrot és fél citrom reszelt héját összekeverjük. A tejszínt keményre verjük. Felét hozzáadjuk a cukros tejfölhöz és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a többi tejszínhabot is és óvatosan összekeverjük. Egyenletesen elosztjuk ezt a krémet a sütemény tetején.
A barackpürét nyomózsákba töltjük és a sütemény tetején csíkokat nyomunk kb. 2 cm távolságokban. Egy késsel vagy fapálcikával hullámokat formázunk. Legalább 1-2 órára tegyük hideg helyre. Tetszés szerint kockára szeleteljük.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen