Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
- 1 kg szilva
- 1 lapos mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 75 g vaj
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g liszt ( én mandula liszttel készítettem)
- 2 mokkáskanál sütőpor
Elkészítés:
1. Egy kerek tortaformát béleljünk ki papírral. A 2 evőkanál cukrot és a fahéjat keverjük össze és szórjuk rá a papírra. A szilvát vágjuk felébe, vegyük ki a magját és a héjával lefelé rakjuk egymás mellé a kerek formába. Kapcsoljuk be a sütőt 180 C, a légkeverős sütőt160 C fokra.
2. A vajat olvasszuk fel, kissé hagyjuk kihűlni. A tojásokat keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a lisztet és sütőport, végül a tejet. Keverjük össze.
3. A tésztát simítsuk el a szilván és kb. 45 percig süssük előmelegített sütőben. Amikor kisült hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy késsel válasszuk el a forma falától és borítsuk egy tálcára. Már langyosan is fogyasztható pl. vaníliás fagyival vagy csak sima tejszínhabbal.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen