Translate

Sonntag, 18. August 2019

Szilvás pite - Umgedrehter Pflaumenkuchen

Ez egy gyorsan elkészíthető nyárbúcsúztatós sütemény így augusztus közepén, mert a szilva mindenképp a nyár végét jelzi. Ha megéheztetek valami finom édességre, ám kevés az időtök sütkérezésre, akkor ez a megfelelő recept! Mindössze 10 perc alatt elkészültök vele, aztán mehet a sütőbe. Amikor kisült, kifordítjátok egy tálcára és már langyosan is fogyasztható pl. egy vaníliás fagyi kíséretében. Próbáljátok ki, megéri!
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
  • 1 kg szilva
  • 1 lapos mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 75 g vaj
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g liszt ( én mandula liszttel készítettem)
  • 2 mokkáskanál sütőpor
Elkészítés:
1. Egy kerek tortaformát béleljünk ki papírral. A 2 evőkanál cukrot és a fahéjat keverjük össze és szórjuk rá a papírra. A szilvát vágjuk felébe, vegyük ki a magját és a héjával lefelé rakjuk egymás mellé a kerek formába. Kapcsoljuk be a sütőt 180 C, a légkeverős sütőt160 C fokra. 
2. A vajat olvasszuk fel, kissé hagyjuk kihűlni. A tojásokat keverjük habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a lisztet és sütőport, végül a tejet. Keverjük össze.
3. A tésztát simítsuk el a szilván és kb. 45 percig süssük előmelegített sütőben. Amikor kisült hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy késsel válasszuk el a forma falától és borítsuk egy tálcára. Már langyosan is fogyasztható pl. vaníliás fagyival vagy csak sima tejszínhabbal. 

Jó étvágyat!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen