Za ovaj lep, brz kolač ne treba vam mnogo materijala.
Sastav za oko 16 komada:
- 1 kg šljiva
- 1 kafena kašika cimeta
- 2 kašike šećera
- 75 g maslaca
- 1 dl mleka
- 2 jajeta
- 2 vanilin šećera
- 200 g brašna ( ja sam koristila bademovo brašno 250 g)
- 2 kafene kašike praška za pecivo
Priprema:
1. U kalup za tortu (prečnika 26 cm) stavite papir za pečenje. 2 kašike šećera pomešajte sa cimetom i prospite na dnu kalupa, zatim poredjajte šljive tako da ljuska bude prema dole. Naravno prethodno treba prepoloviti šljive i odstraniti koščice. Uključimo rernu na 180 stepeni, rernu sa ventilatorom na 160 stepeni.
2. Maslac istopimo, ostavimo da se malo ohladi. Jaja umutimo sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo maslac, brašno i prašak za pecivo i na kraju umešamo mleko.
3. Smesu rasporedimo po voću i pečemo oko 45 minuta u unapred zagrejanoj rerni.
Pečen kolač ostavimo da se malo ohladi, zatim je prevrnemo na tacnu i skinemo stranicu i dno kalupa. Ovaj kolač može da se servira dok je mlak ili kada se sasvim ohladi. Ako se sasvim ohladi možete preko kolača staviti šećer u prahu.
Prijatno!
2. Maslac istopimo, ostavimo da se malo ohladi. Jaja umutimo sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo maslac, brašno i prašak za pecivo i na kraju umešamo mleko.
3. Smesu rasporedimo po voću i pečemo oko 45 minuta u unapred zagrejanoj rerni.
Pečen kolač ostavimo da se malo ohladi, zatim je prevrnemo na tacnu i skinemo stranicu i dno kalupa. Ovaj kolač može da se servira dok je mlak ili kada se sasvim ohladi. Ako se sasvim ohladi možete preko kolača staviti šećer u prahu.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen