Translate

Sonntag, 18. August 2019

Sočan kolač sa šljivama i cimetom

Ako ste se zaželeli neke fine poslastice, a nemate dovoljno vremena da napravite, onda je ovaj recept je idealan za vas. Dovoljno će biti samo 10 minuta da izmešate sve sastojke i već može ići u rernu. Kolač je sočan, divnog ukusa i sadrži svega 179 kcal po komadu. Možete ga služiti sa sladoledom od vanile ili sa običnom slatkom pavlakom (ulupati u penu!).
Za ovaj lep, brz kolač ne treba vam mnogo materijala.
Sastav za oko 16 komada:
  • 1 kg šljiva
  • 1 kafena kašika cimeta
  • 2 kašike šećera
  • 75 g maslaca
  • 1 dl mleka
  • 2 jajeta
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g brašna ( ja sam koristila bademovo brašno 250 g)
  • 2 kafene kašike praška za pecivo
Priprema:
1. U kalup za tortu (prečnika 26 cm) stavite papir za pečenje. 2 kašike šećera pomešajte sa cimetom i prospite na dnu kalupa, zatim poredjajte šljive tako da ljuska bude prema dole. Naravno prethodno treba prepoloviti šljive i odstraniti koščice. Uključimo rernu na 180 stepeni, rernu sa ventilatorom na 160 stepeni.
2. Maslac istopimo, ostavimo da se malo ohladi. Jaja umutimo sa šećerom i vanilin šećerom. Dodamo maslac, brašno i prašak za pecivo i na kraju umešamo mleko.
3. Smesu rasporedimo po voću i pečemo oko 45 minuta u unapred zagrejanoj rerni.
Pečen kolač ostavimo da se malo ohladi, zatim je prevrnemo na tacnu i skinemo stranicu i dno kalupa. Ovaj kolač može da se servira dok je mlak ili kada se sasvim ohladi. Ako se sasvim ohladi možete preko kolača staviti šećer u prahu.
                                                                  Prijatno!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen