Hozzávalók a tésztához:
- 12 tojás fehérje
- 36 dkg cukor
- 36 dkg darált dió
- 12 tojás sárgája
- egy vaníliarúd kikapart belseje vagy 4 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál tej
- 18 dkg cukor
- 35 dkg vaj
Tetejére:
- kb. 10 dkg cukor
- maréknyi dió
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót. Óvatosan összekeverjük és osszuk el két egyforma papírral bélelt tepsibe. Úgy sütjük ki, mint a piskótát-előmelegített sütőben 200 fokon, a légkeverős sütőt 180 fokra állítsuk be.
2. A kisült lapok kb. 2 cm vastagok lesznek. Óvatosan húzzuk le róluk a papírt és hagyjuk kihülni, majd mindegyik lapot vágjuk két részre.
3. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral és vaníliával habosra keverjük ki, majd adjuk hozzá a tejet és főzzük sűrűre.
4. Mikor kihűlt adjuk hozzá a vajat és keverjük ki simára. A krémet négy részre osszuk el, megtöltjük a lapokat 3 helyen, végül a tortát kívülről is bevonjuk.
5. Kevés cukrot egy edényben megpirítunk, hozzáadjuk a darabos diót, összekeverjük. Amikor kész a karamelles dió, borítsuk ki egy deszkára, késsel kicsit forgassuk meg és ha kihűlt vagdossuk össze, vagy daráljuk le. Szórjuk a torta tetejére, majd tegyük hideg helyre.
Tipp: Felszolgálás előtt egy nappal készítsük el a tortát, hogy az ízek jól összeérjenek.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen