Translate

Freitag, 30. August 2019

Fahéjas-tejszínes szilvás sütemény / Zwetschgenkuchen mit Zimt-Sahneguss

Jó lenne, ha egész évben teremne a szilva, mert finom, zamatos íze mellett, sokféleképpen fel tudjuk használni. Rengeteg kalácsba, süteménybe és még főétel mellé is elkészíthetjük, de ne feledkezzünk meg a szilva jó hatásáról is a szervezetünkre. C-, A-, K- vitaminokat, beta-karotint, ásványi anyagokat: magnézium, kálium, vas, fluoridot is tartalmaz. A szilva tehát nagyon egészséges gyümölcs, használjuk ki, amíg frissen fogyaszthatjuk.
15 perc alatt elkészül ez a finom süti, egy szelet 235 kcal tartalmaz.
Hozzávalók a linzer tésztához:
  • 100 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • fél citrom reszelt héja

Ezenkívül:
  • 800 g szilva
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1/2 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 200 g tejszín ( főzhető állati tejszín
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kizsírozunk és belehelyezzük a kinyújtott tésztát. 30 percre tegyük hideg helyre.
2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, a légkeverős sütőt 160 fokra. A kimagvazott, félbevágott szilvákat szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. 20 percre betegyük az előmelegített sütőbe.
3. Időközben a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat és vaníliás pudingport. 
Külön fölverjük a tejszínt és végül összekeverjük a fahéjas tojásmasszával. Ráöntjük a szilváslinzerre és visszategyük a sütőbe további 20-25 percre. 
Amikor kisült tegyük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. 
                                                           Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen