Sastav (otprilike 50 komada):
- 250 g maslaca (eventualno margarin)
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- kora od pola limuna
- prstohvat soli
- 1 belance
- 300 g brašna
- oko 200 g džema za nadev
1. Mikserom penasto umutimo maslac, zatim dodamo šećer u prahu, vanilin šećer, so i limunovu koru i opet umutimo.
2. Viljuškom umutimo belance i dodamo u masu od maslaca. Sve umutimo. Na kraju dodamo brašno i umesimo glatko testo, koje umotamo u foliju i najmanje 2 sata ostavimo na hladnom mestu.
3. Testo podelimo na dva dela (lakše je raditi, kada je manja količina), radnu površinu malo pospemo brašnom (testo se neće lepiti, jer ne sadrži jaje) i oklagijom razvijemo oko 2 mm debljine. Modlicom vadimo cvetiće sa rupom i bez rupe i redjamo ih u tepsiju obloženu papirom, 15 minuta ostavimo na hladnom mestu.
Pečemo u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 6-10 minuta (zavisi od rerne!).
Ohladjene cvetiće bez rupice premažemo džemom od malina ili kajsija i poklopimo sa cvetićima sa rupicom. Pre nego što ste ih zalepili sa džemom, cvetiće sa ripicama možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen