Hozzávalók (kb. 50 darab):
- 250 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 vanilíás cukor
- 1/2 citrom héja
- csipet só
- 1 tojás fehérje
- 300 g liszt
- kb. 200 g lekvár tölteléknek
1. A vajat robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, vanilíás cukrot és a sót és világosra keverjük.
2. Egy villával kissé felverjük a tojás fehérjét és a vajas masszához adjuk. Összekeverjük. Végül hozzáadjuk az átszitált lisztet és összegyúrjuk. A tésztát csomagoljuk fóliába és legalább 2 órán át hagyjuk a hűtőben.
3. A tészta felét 2 mm vastagságúra kinyújtjuk egy ehnyhén lisztezett felületen. 4 cm átmérőjű formákkal kiszaggatjuk, vagy 2 cm átmérőjű kisebb formával. A korongok felének szúrjuk ki a közepét. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és legalább 15 percre tegyük hidegre.
Előmelegített sütőben 180 fokon néhány perc alatt (6-10 perc, sütőtől függően) világos sárgára sütjük.
Mikor kihültek finom lekvárral összeragasztjuk. Ragasztás előtt tetszés szerint a lyukas korongokat meghinthetjük porcukorral, majd összeragasztjuk. Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen