Translate

Samstag, 28. November 2020

Málnas amarettini-ropogós süti / Himbeer-Amarettini

 

Talán a legegyszerűbb sütemények egyike, mégis az íze valami fenséges! Két-három jó alapanyag kell hozzá és bomba süteményt kapunk. Lássatok neki a ragacsos-ropogós süti elkészítéséhez!

Hozzávalók kb.40-45 darabhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 300 g darált mandula
  • 300 g cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2-3 csepp mandula aroma (dr. Oetker)
  • 2 evőkanál Amaretto (likőr, ki hagyható)
  • 100 g porcukor a hempergetéshez
  • 50-100 g málna lekvár
Elkészítése: 

1. Összekeverjük a tojásfehérjét, cukrot, mézet, mandula aromát. Hozzáadjuk a 2 kanál Amaretot és a mandulát, összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk hideg helyen 30 percig állni.

2. 2 tepsit béleljünk ki papírral. A tésztából formáljunk diö nagyságú golyókat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és a tepsibe sorakoztatjuk, kissé távolabb egymástól. Egy főzőkanál végével csináljunk kicsit szélesebb bemélyedést. A málna lekvárt keverjük simára és töltsük meg vele a lyukakat. 

Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15 percig sütjük. 

                                                             Jó étvágyat!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen