Talán a legegyszerűbb sütemények egyike, mégis az íze valami fenséges! Két-három jó alapanyag kell hozzá és bomba süteményt kapunk. Lássatok neki a ragacsos-ropogós süti elkészítéséhez!
Hozzávalók kb.40-45 darabhoz:
- 3 tojásfehérje
- 300 g darált mandula
- 300 g cukor
- 1 evőkanál méz
- 2-3 csepp mandula aroma (dr. Oetker)
- 2 evőkanál Amaretto (likőr, ki hagyható)
- 100 g porcukor a hempergetéshez
- 50-100 g málna lekvár
1. Összekeverjük a tojásfehérjét, cukrot, mézet, mandula aromát. Hozzáadjuk a 2 kanál Amaretot és a mandulát, összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk hideg helyen 30 percig állni.
2. 2 tepsit béleljünk ki papírral. A tésztából formáljunk diö nagyságú golyókat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és a tepsibe sorakoztatjuk, kissé távolabb egymástól. Egy főzőkanál végével csináljunk kicsit szélesebb bemélyedést. A málna lekvárt keverjük simára és töltsük meg vele a lyukakat.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen