Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg vaj
- 2 kanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
- fél citrom leve
- 1 kanál rum
- 30 dkg liszt
Töltelék:
- 8 tojás
- 25 dkg cukor ( én 20 dkg cukrot tettem bele)
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 4 rúd reszelt étcsokoládé ( én megmértem és 11 dkg volt)
- csipetnyi só
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
Tetejére:
- vaníliás porcukor
1. Először a tésztát készítjük el.
A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a többi hozzávalókat. Lágy tésztát kapunk, kissé ragad a kezünkhöz. Így kell, ne adjunk hozzá több lisztet, ha ragad is. Csomagoljuk egy átlátszó fóliába és tegyük hidegre.
2. Készítsük elő a darált diót. Keverjük ki a tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral. Sokáig keverjük, a massza legyen egészen világos. Adjuk hozzá a sütőport, a darált diót és a csokoládé reszeléket. Keverjük össze.
3. Kapcsoljuk be a sütőt. A tésztát osszuk el két részre és egy lisztezett felületen nyújtsuk ki. Én egy 26x38 cm tepsit kibéleltem a sütőpapírral és a tésztát óvatossan belehelyeztem. A tésztát a kezünkkel megigazítjuk. A felső tésztát egy fólián nyújtottam ki, mert így könnyebben rá tudtam helyezni a töltelékre.
4. A 8 tojásfehérjét a sóval felverjük keményre és óvatosan hozzákeverjük a diós-csokis krémhez. Vigyázzunk, hogy ne "törjük" túlságosan össze a habot. Öntsük a tésztára a tepsiben, simítsuk el és fedjük be a kinyújtott tésztával. Kicsit szurkáljuk meg egy villával és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük szép arany színűre. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Szeleteljük fel és szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!
4. A 8 tojásfehérjét a sóval felverjük keményre és óvatosan hozzákeverjük a diós-csokis krémhez. Vigyázzunk, hogy ne "törjük" túlságosan össze a habot. Öntsük a tésztára a tepsiben, simítsuk el és fedjük be a kinyújtott tésztával. Kicsit szurkáljuk meg egy villával és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük szép arany színűre. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Szeleteljük fel és szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen