Sastav:
- 200 g maslaca ili margarina
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- sok od pola limuna
- 1 kašika ruma
- 300 g brašna
Fil:
- 8 jaja
- 250 g šećera ( ja sam stavila samo 200 g, zavisi od ukusa)
- 200 g mlevenog oraha
- 4 rebra čokolade za kuvanje ( to je oko 110 g)
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
1. Za testo penasto umutimo maslac sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodamo ostale sastojke. Umesimo testo, malo treba da se lepi za prste, ali ne treba dodavati više brašna. Testo umotamo u providnu foliju i ostavimo u frižider.
2. Pripremimo mleveni orah. 8 žumanaca umutimo sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobije svetlu boju. Dodamo prašak za pecivo, mlevene orahe. Čokoladu izrendamo i dodamo masi.
3. Uključimo rernu. Obložimo jednu tepsiju 26x38 cm sa papirom za pečenje kolača. Testo podelimo na dva dela i razvijemo oklagijom. 8 belanaca ulupamo sa soli u čvrstu penu i polako pomešamo sa filom.
4. Stavimo u tepsiju koru i na nju poredjamo fil. Drugu koru razvijemo na jednoj foliji, jer će nam biti mnogo lakše pomoću folije da je stavimo preko fila. Gornju koru malo izbockamo sa jednom viljuškom. Stavimo u rernu da se peče, zatim izvadimo iz rerne i ostavimo da se ohladi. Isečemo kolač na kocke i pospemo sa šećerom u prahu.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen