Translate

Freitag, 11. November 2016

Kokos makroni sa filom od slatke pavlake i chili-čokolade, ukusne i mekane

Zima je vreme praznika, iščekivanja i vreme sitnih prazničnih kolača. Zimi je mirnije i nekako tiše. Najlepše je sedeti u toploj sobi i sa uživanjem pijuckati vruć čaj ili kuvano vino. Radujemo se da provedemo duge večeri sa najmilijima. Sve dok traje pred božićno iščekivanje, pokušamo iznenaditi članove porodicu, prijatelje sa malim tajnim poklončićima. Još je veća draž i zadovoljstvo, ako uspemo nekoga iznenaditi tako da nam ime ostane u tajnosti. Tada je to prava ljubav i pažnja! Može to da bude jedna krema za ruke za vredne majčine ruke, upakovane sa puno ljubavi. I kada u tajnosti sakrijemo poklon na nekom mestu, gde će ona sigurno pronaći (na primer u kuhinji na frižideru) i biti svedok njene radosti, nema ništa lepšeg! I naravno ništa lepšeg od domaćih sitnih prazničnih kolača!
Mnoge domaćice rado pripremaju klasične sitne kolače, a neke su spremne na izazov, da isprobaju nove recepte. Ovi makroni sa kokosom su ukusne i mekane, a krem je svilenkast zbog slatke pavlake, a egzotičan zbog čokolade i čili. Želim vam veselo pripremanje makrona!
Potrebno za 50 komada:
  • 4 belanca
  • 2 kafene kašike soka od limuna
  • 160 g šećera
  • 65 g sitnog svežeg nesoljenog sira (kremsir)
  • 130 g kokosa
  • 2 dl slatke pavlake za šlag
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • pstohvat čili paprike
Pripremanje:
1. Belanca umutimo sa sokom od limuna i postepeno dodajemo šećer. Kada je pena dovoljno čvrsta, dodamo sir i kokos. Polako pomešamo. Rernu uključimo na 170 stepeni, a rernu sa ventilatorom na 150 stepeni. U tepsiju stavimo papir za pečenje kolača. Pomoću špica poredjamo male pljosnate hrpice. Stavimo u rernu i pečemo/sušimo 18 minuta (zavisi od rerne koliko minuta). Kada su ivice lagano požutele, treba isključiti rernu i ostaviti vrata otvorena. Kada se makroni malo ohlade, izvadimo iz rerne.
2. Slatku pavlaku zagrejemo i dodamo 200 g čokolade za kuvanje. Skinemo sa vatre i stalno mešamo dok se čokolada ne istopi. Dodamo čili i pomešamo. Kada se krem ohladio, još jednom dobro izmešamo i napunimo jedan špric za tortu. Stavimo malo fila na kolutić i zalepimo sa dugim. ostatak čokolade istopimo na pari i ukrasimo makrone.
                                                   Prijatno!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen