Translate

Freitag, 11. November 2016

Kókuszos makron tejszínes-chili-csokis krémmel

Jó két hét maradt még és akkor meggyújthatjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Örültök már előre is neki? És a kényelmes estéknek egy fűszeres tea vagy forralt bor mellett. Meg az együtt eltöltött estéknek szeretteinkkel. No, meg a sok kis titkos meglepetéseknek, melyeket így karácsony előtt adunk egymásnak. És a finom karácsonyi aprósüteményeknek, melyeket sok szeretettel sütöttünk családunknak, barátainknak, ismerőseinknek. Jó előre kell sütögetni, hogy az adventi időszak is ünnepélyes, meghitt hangulatban teljen, hogy nyitott szívvel fogadjuk a Jézuskát.
Mi kerül a ti süteményes tányérotokra az idén? A megszokott klasszikusok? Vagy van kedvetek valami újat is kipróbálni, diósát, mandulásat...? Ezt a makronit csakis ajánlani tudom mindenkinek. Szinte olvad a szájban és azok a mennyei ízek!
Jókedvű sütkérezést és vidám nyalakodást a konyhában!
Hozzávalók 50 darabhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 2 kávéskanál citromlé
  • 160 g cukor
  • 65 g krémtúró
  • 130 g kókuszreszelék
  • 2 dl tejszín (tejszínhabnak való)
  • 350 g étcsokoládé (200 g a krémbe, 150 g díszítéshez)
  • csipetnyi csilipaparika-por
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket a citromlével keményre felverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. A sótlan krémes frisstúrót ha szükséges egy villával szétnyomkodjuk és ha elég krémes a habhoz adjuk. A kókuszreszeléket is hozzákeverjük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a légkeverős sütőt 150 fokra. A tepsibe teszünk egy sütőpapírt és egy nyomózsákba töltjük a kókuszos habot. Lapos kis korongokat nyomkodunk egymástól kissé távolabb. Kb. 100 kis korong lesz ebből az adagból. 18 percig sütjük (a sütőtől függően). Ha szép világossárga színűek a korongok szélei, a sütő ajtaját hagyjuk nyitva és ott hagyjuk  kissé kihűlni.
2. A tejszínt melegítsük jól fel és adjunk hozzá 200 g csokidarabokat. Állandóan kavargatva olvasszuk fel a csokoládét. Adjuk hozzá a csipetnyi chiliport, keverjük el. Ha a krém kihűlt, keverjük simára, töltsük nyomózsákba és egy-egy kókuszkorongot ragaszunk össze a krémmel. A megmaradt csokoládét gőz felett olvasszuk fel és díszítsük ki a makronokat. Hideg helyen sokáig eláll (ha marad belőle).
                                                 Jó étvágyat!


 





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen