Translate

Samstag, 16. Mai 2020

Banana hleb / Banana Bread

Sigurno vam se desilo već da niste znali šta da radite sa bananama, koje su prezrele, pegave ili im je kora postala sasvim tamna. Nemojte ih bacit, jer za ovaj kolač su najbolje baš takve banane, čak i unutrašnjost treba da je braon boje. Ima mnogo recepata za banana hleb, ja već godinama koristim ovaj američki recept. Ako ste osetljivi na gluten, umesto brašna koristite bademovo brašno ili kukuruzne pahuljice na primer. Osnovnoj masi može se dodati malo seckana čokolada ili seckani orasi itd.

Sastav:
  • 250 g brašna (raženo brašno)
  • 1 kafena kašika soda-bikarbone
  • 115 g maslac
  • 100 g šećera (smedji šećer)
  • 2 jaja
  • 525 g prezrelih banana
  • prstohvat soli
Priprema:

Banane izgnječimo sa viljuškom. Umutimo maslac, šećer i so, zatim dodamo jedno po jedno jaje i penasto umutimo. Dodamo banane i na kraju umešamo brašno i sodabikarbonu.
Jedan kalup veličine, otprilike 10x26 cm namažemo sa masti ili obložimo papirom i sipamo masu. Stavimo u već zagrejanu rernu na 175 stepeni i pečemo 60-70 minuta.
Kad smo kolač izvadili iz rerne, ostavimo nekoliko minuta da stoji, zatim izvadimo iz kalupa i ostavimo da se sasvim ohladi. 
                                                               Prijatno!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen