Recept ove ukusne krem čorbe potiče iz Švajcarske, topla, kremasta, okrepljujuća, baš takva kakva treba da bude u Alpskim predelima.
Potrebno za 4 osobe:
- 1 kg bele špargle
- 8 tankih šnitova slanine / bakon
- 8 štapića za ražnjiće
- 2 supene kašike butera
- 1 glavica crnog luka (srednja)
- 1 kafena kašika šećera ( zbog blago gorkog ukusa)
- 3 supene kašike brašna
- 8 dl bujona (kocka od povrća i voda)
- 2 dl slatke pavlake za kuvanje
- so, biber
Priprema:
1. Špargle operemo, očistimo, odsečemo vrhove (oko 4 cm), donje drvenaste delove odsečemo i bacimo, a ostatak isečemo na 2-3 cm dužine. Izaberemo 8 vrhova špargli i umotamo ih u slaninu i po dva nanižemo na štapiće.
2. Na buteru malo ispržimo špargle zajedno sa šećerom, otprilike 5 minuta. Dodamo brašno, izmešamo i pržimo 1-2 minuta. Nalijemo bujonom, izmešamo. Kada vri, smanjimo temperaturu i lagano kuvamo 15 minuta, povremeno promešamo.
Štapnim mikserom izmiksamo i procedimo kroz jednu cetku. Dodamo slatku pavlaku, solimo, dodamo po ukusu biber i držimo na toplom mestu.
3. Na buteru ispržimo ražnjiće sa obe strane: umotane vrhove špargli u slaninu.
Čorbu serviramo u tople i dublje tanjire ili činije i služimo sa ražnjićima os špargle i slanine.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen