Translate

Mittwoch, 6. Mai 2020

Spárgakrémleves / Spargelcremsuppe

Sokszor hallhatjuk, hogy spárga a zöldségek királya. Talán azért, mert különösen jó íze van, azonban nem hizlal, mégis tele van energiával és szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Szezonja májustól június első feléig tart. Érdemes megkóstolni a fehér és a zöld spárgát is.
Ezt a különösen finom spárgakrémlevest fehér spárgából készítjük. Már előre is el lehet készíteni, tálalás előtt fölmelegítjük és már tálalhatjuk is.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg fehér spárga
  • 8 vékony bacon szelet (vagy más füstölt szalonna)
  • 8 nyárs pálca (saslik pálca)
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 kávés kanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 8 dl alaplé ( leveskocka)
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
Elkészítés:
1. A spárgát megmossuk és meghámozzuk, a fás részét elpattantjuk, a fejét 4 cm hosszan levágjuk és betekerjük a vékony bacon szelettel. Feltűzünk 2-2 egy-egy nyárspálcikára és félretesszük.
2. A maradék spárgát fölszeleteljük 2-3 cm darabokra.
3. A hagymát fölaprítjuk és üvegesre pirítjuk a vajon a spárgával, cukorral kb. 5 percig. Hozzáadjuk a lisztet, kissé lepirítjuk (kb. 2 perc). Felöntjük az alaplével, mérsékelt hőfokon lassan főzzük 15 percig. Többször is karjuk meg.
Botmixerrel pürésítjuk és egy szűrőn szűrjük át. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tartsuk melegen a levest.
4. Vajon süssük át mindkét oldalról a pálcán lévő baconba tekert spárgafejeket (1-2 perc mindkét oldalon). 
Előmelegített tányérokba tálaljuk a meleg levest, tegyük rá a pálcán lévő sültet. 
                                                                Jó étvágyat!




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen