Translate

Dienstag, 26. Mai 2020

Csicseriborsó - rukkola-paprikasaláta / Kichererbsensalat

A csicseriborsó egészséges a szervezetre és kitűnő zsírégető is ugyanakkor. Ez a finom mediterrán saláta nagyon népszerű mivel gyors, laktató, akár előételként vagy húsok mellé köretként, de vacsorára is kiváló választás lehet.
Ha főételként fogyasztjuk, adjunk hozzá 200 g Chorizo kolbászkarikákat vékonyra szeletelve, vagy más pikáns, csípős kolbászt és egy szelet kenyérrel tálaljuk. Istenifinom!

Hozzávalók 4 személyre:
  • 400 g csicseriborsó konzerv
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • maréknyi rukkola ( vagy friss bébispenót)
  • 4 evőkanál olívabogyó mag nélkül
  • 2 ág friss menta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • kevés narancslé
  • só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. A csicseriborsót egy szűrőben hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk lecsepegni a vizet.
A paprikát megmossuk, ketté vágjuk és kiszedjük a magját. Apró kockára vágjuk.
A rukkolát mossuk meg, a vizet ittasuk fel papírtörlővel vagy salátacentrifugában megpörgetjük.
Keverjük össze a csicseriborsót, paprikát és rukkolát.
2. A magnélküli olívabogyókat éles késsel vékony szeletekre vágjuk. 
A mentaágakat megmossuk és lecsapjuk róluk a vizet, vékonyra összevágjuk. 
4 evőkanál olívaolajat összekeverünk 2 evőkanál fehérborecettel és 3-4 evőkanál narancslével. Adjuk hozzá a sót is, frissen őrölt borsot. Ehhez keverjük az összevágott mentát és az összevágott olívabogyót. 
Ezt a dresszinget öntjük a salátára ( csicseriborsó, paprika, rukkola). 
Ha főételként fogyasztjuk ezt a salátát adjunk még hozzá vékony chorizo kolbászt vagy más csípős kolbászt. Kenyérrel fogyasztjuk.
                                                               Jó étvágyat!



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen