Ha főételként fogyasztjuk, adjunk hozzá 200 g Chorizo kolbászkarikákat vékonyra szeletelve, vagy más pikáns, csípős kolbászt és egy szelet kenyérrel tálaljuk. Istenifinom!
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g csicseriborsó konzerv
- 1 piros kaliforniai paprika
- maréknyi rukkola ( vagy friss bébispenót)
- 4 evőkanál olívabogyó mag nélkül
- 2 ág friss menta
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- kevés narancslé
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. A csicseriborsót egy szűrőben hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk lecsepegni a vizet.
A paprikát megmossuk, ketté vágjuk és kiszedjük a magját. Apró kockára vágjuk.
A rukkolát mossuk meg, a vizet ittasuk fel papírtörlővel vagy salátacentrifugában megpörgetjük.
Keverjük össze a csicseriborsót, paprikát és rukkolát.
2. A magnélküli olívabogyókat éles késsel vékony szeletekre vágjuk.
A mentaágakat megmossuk és lecsapjuk róluk a vizet, vékonyra összevágjuk.
4 evőkanál olívaolajat összekeverünk 2 evőkanál fehérborecettel és 3-4 evőkanál narancslével. Adjuk hozzá a sót is, frissen őrölt borsot. Ehhez keverjük az összevágott mentát és az összevágott olívabogyót.
Ezt a dresszinget öntjük a salátára ( csicseriborsó, paprika, rukkola).
Ha főételként fogyasztjuk ezt a salátát adjunk még hozzá vékony chorizo kolbászt vagy más csípős kolbászt. Kenyérrel fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen