Translate

Samstag, 16. Mai 2020

Banánkenyér / Banana Bread


Van úgy, hogy megmarad a banán, megbarnul, megpuhul és nem kell már senkinek. Akkor se dobjuk ki, hanem süssünk vele finom banánkenyért, hiszen ehhez pont túlérett banánra van szükség. Legjonn, ha még a belseje is barna! Nagyon sok recept van már az interneten, de nálam nagyon bevált ez az amerikai verzió. Közlöm itt az alapreceptet, de liszt helyett készíthetjük gluténmentes változatban is, például mandulaliszttel, zab-, kukoricapehellyel. A masszához adhatunk némi darabos diót vagy mogyorót, de még darabos csokoládét is. Nagyon finom a rozsliszttel készült variáció is.

Hozzávalók:
  • 250 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 115 g vaj
  • 100 g cukor
  • 2 tojás
  • 525 g túlérett banán
  • csipetnyi só
Elkészítés:

Egy villával törjük össze a banánokat. A vajat és cukrot, sót keverjük habosra, egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Mikor már szép habosra kikavartuk, adjuk hozzá a banánt és végül a lisztet, szódabikarbónát szitáljuk bele. 
Egy kb. 10x26 cm formát zsírozzunk ki, vagy béleljük ki sütőpapírral, a masszát öntsük bele, igazítsuk el.
Előmelegített sütőben 175 fokon 60-70 perc alatt süssük meg.
Amikor kivettük a sütőből pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd borítsuk ki, egy rácson hagyjuk kihűlni. 

                                                                Jó étvágyat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen