Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g liszt
- 5 tojás
- só
Carbonara mártás:
- 300 g pancetta (olasz füstölt szalonna)
- 8 tojás
- 200 g reszelt parmezán sajt
- olíva olaj, bors, só
Elkészítés:
1. Összegyúrjuk a lisztet és tojásokat, csipetnyi sót, ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet. Amikor a tészta már homogén és nem tapad a kézre, még 10 percig gyúrjuk, majd tekerjük be fóliába és pihentetjük 15-20 percig hideg helyen.
A munkalap felületét enyhén lisztezzük és sodrófával nyújtsuk 1-2 mm vastagra. A tészta mindkét oldalát enyhén lisztezzük, majd vágjuk a tésztát 7-8 mm szélesre. Ezt az egész műveletet gyorsabban elvégezhetjük egy tésztagéppel.
2. A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük (én kockára vágtam) és az olajon lepirítjuk. A felesleges zsiradékot leöntjük.
4 tojássárgáját és 4 egész tojást villával fölverünk és hozzáadjuk 100 g reszelt parmezánt, borsozzuk.
3. A tésztát kifőzzük sós vízben (al dente), a friss tészta kb. 2 perc alatt kész. A leszűrt tészta vizéből kb. 2 dl tegyünk félre.
4. A meleg tésztát adjuk a pancettához. Mérsékeljük a hőt és keverjük közé a tojásos-sajtos masszát. Keverjük jól össze, ekkor már vegyük le a főzőlapról, a tojás nehogy megsüljön, hanem maradjon krémes. Ha szükséges adjunk a tészta főzővizéből és még kevés reszelt parmezánt a tésztához.
Előmelegített tányérokba tálaljuk, szórjuk meg parmezánnal. Tálaláskor borsozzuk.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen