Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 250 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 5 tojás
- 200 ml narancs lé (ajánlom a narancs kifacsart levét)
- 130 ml étolaj
Díszítéshez:
- 250 g porcukor
- 5-6 evőkanál narancslé
Elkészítés:
1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, a légkeverős sütőt 160 fokra.
Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és sóval. Vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, majd a narancslét is. Végül szitáljuk bele a sütőport és lisztet. Kavarjuk össze.
A tepsit (kb. 30x35cm) béleljük ki papírral vagy kenjük ki vajjal vagy zsírral.
A masszát tegyük tepsibe és 20 percig süssük előmelegített sütőben.
2. A mázhoz keverjük össze a porcukrot és a narancslét és simítsuk a kihűlt süteményre. Díszíthetjük színes cukorkával.
Jó étvágyat!
2. A mázhoz keverjük össze a porcukrot és a narancslét és simítsuk a kihűlt süteményre. Díszíthetjük színes cukorkával.
Jó étvágyat!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen