Sasatav:
- 350 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 5 jaja
- 200 ml soka od narandže (preporučujem da iscedite sveže narandže)
- 130 ml ulja (na primer od suncokreta)
Glazura:
- 250 g šećera u prahu
- 5-6 kašike soka od narandže
Priprema:
1. Uključimo rernu na 180, rernu sa ventilatorom na 160 stepeni.
Dobro umutimo jaja, šećer, vanilin šećer i so. U tankom mlazu dodamo ulje, zatim sok od narandže.
Masi dodamo prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lagano izmešamo.
U podmazanu tepsiju (veličina otprilike 30x35 cm) sipamo smesu. Pečemo u zagrejanoj rerni 20 minuta.
2. Za glazuru šećeru u prahu dodamo 5-6 kašika soka od narandže. Dobro izmešamo i stavimo je na ohladjeni kolač. Po želji ukrasiti sitnim, šarenim perlicama za kolače i torte.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen