Potrebno je za 4 osobe:
- 400 g leblebije iz konzerve
- 1 veća crvena (mesnata) paprika ( na primer paprika Kalifornija)
- jedna šaka rukole (umesto rukole može se koristiti i svež baby-spanać)
- 4 kašike zelene masline
- 2 grančice sveže mente
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike sirćeta od belog vina
- malo soka od sveže narandže
- so, sveže sameljen biber
Priprema:
1. Leblebiju stavimo u cetku i ispod vode saperemo tečnost iz konzerve (tečnost je dobra, ali u ovoj situaciji nam ne treba). Ostavimo da se dobro ocedi.
Papriku operemo, presečemo na pola i izvadimo semenke. Isečemo na male kocke.
Rukolu operemo i dobro iscedimo od vode (stavimo je na kuhinjsku krpu ili kuhinjski papir da upija vodu).
U jednoj činiji pomešamo leblebiju, papriku i rukolu.
2. Maslinu isečemo na veoma tenke komadiće.
Svežu mentu operemo, osušimo od vode i isečemo na tanke komade.
4 supene kašike maslinovog ulja i 2 supene kašike sirćeta od belog vina pomešamo, dodamo so i biber. Na kraju dodamo isečene masline i mentu. Dobro izmešamo. Sa ovim dresingom prelijemo salatu u činiji (leblebija, rukola, paprika).
Ako ova salata služi kao glavno jelo, isečemo malo pikantne kobasice (200 g za 4 osobe) i dodamo salati.
Prijatno!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen